Hipodrom, galopski trkački dan, 11. jun 2023.

Palilula.info 8. jun 2023.

U nedelju 11.06.2023. godine JP Hipodrom Beograd u saradnji sa Belgrade Racing Club-om, organizuje galopski trkački dan na Beogradskom Hipodromu, sa početkom u 14h, dok je na programu 6 trka.

Posle obimnih radova na rekonstrukciji staze JP Hipodrom Beograd ulazi u ovu sezonu sa stazama tehnički prvi put obnovljenim posle 30 godina, kao i pratećim objektima za džokeje, pre svega merionicom i svlačionicom potpuno renoviranom po najvišim standardima koje služe da omoguće još bolji plasman i sve preduslove kakve ovaj kraljevski sport i zaslužuje.

U okviru trkačkog dana Služba transfuziologije KBC Zemun će organizovati akciju dobrovoljnog davanja krvi i registrovanja u bazu donatora koštane srži.

Pozivamo sve građane dobrog zdravstvenog stanja od 18-65 godina, da uz uživanje u sportskom danu, daju krv i na najhumaniji način spasu nekome život.

Centar za davanje krvi će biti postavljen od 12 do 15 časova, na lokaciji Hipodroma Beograd, Pastrovićeva 2.

Procedura pristupa u registar donatora matičnih ćelija koštane srži je bezbedna i jednostavna, potrebno je dobro zdravlje i malo dobre volje, pet minuta vremena, daje se mali uzorak krvi kao za krvnu sliku i popunite upitnik.

Ukoliko se dogodi da ste sa nekim od bolesnika podudarni, pozivate se u dalju proceduru i ako ste voljni prolazite detaljan medicinski pregled i ide se u proces prikupljanja.

Izvor: JP Hipodrom Beograd, Foto: Marija Topalović
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Copy link