Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja petog oktobra na Paliluli

Palilula.info 29. septembar 2022.

U okviru završnih priprema za grejnu sezonu, koja u Beogradu zvanično počinje 15. oktobra, JKP “Beogradske elektrane” će obavljati funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja, počev od subote, 1. oktobra do ponedeljka, 10. oktobra.

U tom periodu biće provereno funkcionisanje toplotnih izvora koji pripadaju “Beogradskim elektranama”.

“Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada toplana i kotlarnica, toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a prema potrebi i pojedinih grejnih instalacija u objektima, kako bi proizvodna i distributivna postrojenja bila što bolje pripremljena za predstojeću grejnu sezonu”, navodi se u saopštenju ovog preduzeća.

Funkcionalne probe nisu takozvane „tople probe“ i ne podrazumevaju početak isporuke toplotne energije potrošačima.

“Zbog toga apelujemo na potrošače da ne upućuju prijave kvara Dispečerskom centru ukoliko im radijatori nisu topli, jer se pod funkcionalnim probama podrazumeva provera rada sistema u hladno-dinamičkom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora”, dalje se navodi.

Probe toplotnih izvora, distributivne mreže, podstanica i pojedinih grejnih instalacija obavljaće se prema sledećem rasporedu:

Sreda, 5. oktobar – Toplane: „Borča“ i „Višnjička banja“, kao i obnovljiv izvor energije „Ovča“.

Svi koji primete curenje vode iz instalacija mogu da prijave kvar dispečerskom centru pozivom na broj telefona 011/2093-100.

Izvor: Energetski portal
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Copy link