Jedna od najopsežnijih akcija suzbijanja komaraca

Palilula.info 13. jun 2024.

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” sutra će sa najvećim brojem ekipa i vozila sprovesti jednu od najopsežnijih akcija suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje i vode, najavljeno je iz ovog preduzeća.

Ekipe „Čistoće” suzbijaće komarce od 18 časova do ponoći, a akcijom će biti obuhvaćen potez od Bele stene ka Sportskom centru „25. maj”, zatim Zvezdarska šuma, Novo groblje, Karaburma Ćalije, Vukov spomenik, Botanička bašta, Profesorska kolonija, Hadžipopovac, Mali Leskovac, Višnjica, Višnjička Banja i Stara Karaburma.

Dosadašnje vremenske prilike nisu dozvolile akciju ovakvih razmera.

Preparati koji se koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

Iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da omoguće nesmetan rad ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele.

Ekipe JKP-a „Gradska čistoća” nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike. Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 sata, kao i subotom od 8 do 14 sati.

Izvor: BeoInfo, Foto: Shutterstock
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Copy link