Mobilni mamograf ispred Doma zdravlja Borča

Palilula.info 26. april 2024.

Mobilni mamograf uz podršku Doma zdravlja Palilula i Doma zdravlja Borča od danas će nastaviti sa radom u Borči, tačnije ispred Doma zdravlja Borča, ulici Koste Manojlovića broj 6.

Radno vreme mamografa je od 9 do 19 časova svakog dana, a za vreme prvomajskih i uskršnjih praznika od 10 do 16 časova, navodi se u saopštenju Batuta. Pregledi se mogu zakazati svakog radnog dana od 9 do 14 časova na telefone 060/7171969 i 060/7171523.

Mamografija je zlatni standard kada govorimo o ranom otkrivanju raka dojke, a pregled je predviđen za sve žene starosti od 45 do 69 godina koje u poslednje dve godine nisu uradile mamografiju, kao i posle 40. godine ukoliko je bliska srodnica obolela i lečena od raka dojke, prenosi Tanjug.

Kako se navodi u saopštenju, od početka akcije rada mobilnog mamografa u Beogradu, u mobilnom mamografu je zakazano i pregledano 3.400 žena. Uz podršku Doma zdravlja Novi Beograd, Doma zdravlja Voždovac i Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnice Srbije” izdvajanjem dodatnih termina u martu mesecu, pregledano je još 524 žena.

Izvor: politika.rs, Foto: O. Milošević
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Copy link