Ponovo se izlila kanalizacija u beogradskom naselju Krnjača

Palilula.info 28. januar 2022.

Stanari već sedmi dan muče muku sa fekalijama, ekipe “Vodovoda” od prošlog petka na terenu.

Na levoj obali Dunava, u beogradskom naselju Krnjača, ponovo se izlila kanalizacija. U pitanju je deo naselja iza Metroa, gde su novije zgrade, a koji je i ranije imao isti problem. Već sedmi dan stanari ovog naselja muku muče sa fekalijama.

Kako saznajemo, ekipe JKP Beogradskog vodovoda i kanalizacije od petka su na terenu. Saniraju im problem koliko mogu, budući da nisu još u njihovoj nadležnosti.

U pitanju je „divlja kanalizacija“, kažu, ali oni izlaze u susret kad god mogu.

Prema rečima stanara, glavni „kamen spoticanja“ oko rešavanja ovog problema je stečajni upravnik firme „Novi rasadnik“ koja je i gradila sve zgrade. Kad su kupovali stanove bilo je, kažu, navedeno da je sve legalizovano i da imaju kanalizaciju, te da sada „ispada kao da su ih sve lagali“.

„Stečajni upravnik te firme, profesor Đerković, ili neće da pomogne da se problem reši ili nema finansijskih mogućnosti, a ne dozvoljava Gradu da dođe kao investitor da reši problem“, kaže za Danas.rs jedna od stanarki Nataša Tasić Knežević, dodajući da njihov problem trenutno nije ni u čijoj nadležnosti.

Podsetimo, i u martu prošle godine na ovom istom mestu izlila se kanalizacija, pa su stanari morali da dežuraju da im fekalije, kako su rekli, ne uđu u stanove.

U novembru prošle godine stanari su išli na sastanak sa predstavnicima Grada Beograda, kako bi rešili problem.

„Đerković je tada rekao da će dati odobrenje da Grad Beograd preuzme našu vodovodnu i kanalizacionu mrežu, da može da se rešava problem i da beogradski vodovod može da je održava. Međutim, on taj papir nije dao još uvek i niko od nas ne zna zašto to nije urađeno. Na telefon se nikome ne javlja. Grad pokušava, ali Đerković ne da odobrenje i mi smo sad svi u šah-mat poziciji da plivamo u fekalijama zato što, jednostavno, neko ne može da se bavi ovim pitanjem, a ne dozvoljava Gradu“, kaže naša sagovornica.

Ekipe Beogradskog vodovoda i kanalizacije mogu da saniraju problem samo toliko kako im se ne bi stanovi poplavili, ali ne mogu da uđu i reše problem jer nemaju odobrenje.

„U petak su ispraznili metar fekalnih voda…strašno. Sad je zamrzlo, pa je kao zamrzlo jezero“, dodaje ova stanarka.

Kada je u aprilu 2020. godine zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao radove na izgradnji kanalizacije u Krnjači, istakao je da je kanalizacija jedan od većih problema u Beogradu, a da je leva obala Dunava najviše pogođena, ako se gleda po broju stanovnika.

Izvor: Danas.rs, Foto: Nataša Tasić Knežević
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Copy link