Besplatno odnošenje kabastog otpada nakon praznika

Palilula.info 29. april 2024.

Iako JKP „Gradska čistoća“ Beograd tradicionalno svakog prvog vikenda u mesecu organizuje akciju besplatnog odnošenja kabastog i elektronskog otpada, osim u maju mesecu, akcija će biti pomerena za drugi vikend u mesecu.

Naime, prvi vikend u mesecu maju poklapa se sa prvomajskim i uskršnjim praznicima, te se akcija besplatnog odnošenja kabastog i elektronskog otpada iz tog razloga pomera za vikend nakon prvomajskih i uskršnjih praznika, tačnije za 11. i 12. april.

Tada će Beograđani moći svoje nepotrebne kabaste i elektronske predmete poput: kauča ormara, komoda, stolova, starih televizora, računara, frižidera, šporeta i drugih kućnih aparata, da odlože pored najbližih kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe „Čistoće“ u potpunosti besplatno ukloniti.

O količini otpada i lokaciji na kojoj će sugrađani odložiti kabasti i elektronski otpad potrebno je da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova, ili radnim danima na broj telefona na pogonu „Gradske čistoće“ u opštinama u kojima žive.

Ukoliko ne iskoriste pogodnost ove besplatne akcije, građani mogu na dva načina odložiti svoj kabasti i elektronski otpad ostalim danima u mesecu.
a) Mogu ga sami odneti na pogon JKP „Gradska čistoća“ u opštini u kojoj žive svakog radnog dana od 8.00 do 13.30 časova.

b) Ostalim radnim danima Beograđani mogu pozvati ekipe JKP „Gradska čistoća“ na pomenuti broj telefona i obavestiti ih o količini otpada i mestu na kojem su ga odložili. Ekipe JKP „Gradska čistoća“ će doći i ukloniti kabasti i elektronski otpad sa prijavljenih lokacija, ali ostalim danima ova usluga se naplaćuje.

Zato apeleujemo na sugrađane da budu odgovorni i iskoriste ovu akciju besplatnog odnošenja kabastog i elektronskog otpada, kako se kabasti i elektronski otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu, kada se usluga transporta naplaćuje.

Brojevi telefona opštinskih pogona JKP „Gradska čistoća“ Palilula – 011/27-52-625

Izvor: Vojvodina uživo, Foto: Unsplash
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Copy link