Dimničari imaju više od 100 intervencija dnevno, potrebe i veće

Palilula.info 22. septembra 2022.

Dimničari pred početak grejne sezone dnevno imaju više od 100 interevencija, potrebe su još veće, a Nenad Mitrović iz KM „EKO-DIM” kaže da se ova sezona razlikuje od prethodnih jer je povećan obim posla zbog krize s energentima u svetu.

„Oni koji su koristili daljinski režim grejanja sada razmišljaju šta ako ne bude struje, šta ako nema gasa i razmišljaju da i oni pređu na individualna ložišta – smederevce, korlove i u kakvom su stanju dimnjaci”, pojasnio je Mitrović.

Kaže i da su zapušteni dimnjaci u zgradama u kojima je daljinski sistem grejanja, da decenijama nisu čišćeni i da je pitanje u kakvom su stanju, te je i zbog toga obim posla povećan. „Na dnevnom nivou imamo oko 100 interevncija, to je ono što mi možemo da iznesemo, ali potreba je i veća od toga, jer su ljudi kod nas navikli da u zadnji čas rešavaju sve probleme”, rekao je Mitrović i dodao da je pravo vreme za čišćenje dimnjaka kraj grejne sezone u kasno proleće ili u leto pred početak sezone. Tada su dimničari rasterećeni i mogu da odgovore na sve pozive, naveo je Mitrović.

Kako je rekao, građani se najčešće greju na pelet ili na drva, to je ono što dimničari zatiču u individualnim objektima, a ređe na gas i druge energente.

Izvor: Politika, Tanjug
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, Threads i Linkedin.
Dimničari imaju više od 100 intervencija dnevno, potrebe i veće
Copy link