Ekipe „Vodovoda“ i Komunalne milicije kontrolišu potrošnju vode

Palilula.info 29. juna 2021.

Zalivanje bašta, punjenje bazena, pranje dvorišta samo su neki od načina nenamenskog trošenja vode koje su tokom prošle nedelje zatekle ekipe JKP „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“ i Komunalne milicije na obodu prestonice.

Umesto sankcija, nesavesni korisnici su opomenuti, a ukoliko se sugrađani ogluše o apele, plaćaće kazne.

Radnici Službe kontrole potrošača „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“ do subote su obilazili između ostalih, Krnjaču, Kotež, Ovču, Slance i Veliko Selo na Paliluli.

– Najčešći uzrok neracionalne potrošnje su zalivanje travnjaka, u manjem broju bašta, ali i punjenje bazena, pranje dvorišta… – kažu iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“. – Opominjali su građane koji su odmah prekinuli te radnje. Zatečeno je punjenje dvorišnog bazena, koji je odmah prekinuto na ventilu, a vlasnik kuće se nije pojavljivao. Bilo je i lica koja nisu imali lične isprave tokom zalivanja travnjaka.

S obzirom na to da ponovo ulazimo u period veoma visokih temperatura, iz ovog javnog preduzeća ponovo apeluju na Beograđane da odgovorno troše vodu, odnosno za piće i higijenske potrebe.

– Potrošnja vode, u odnosu na godišnjni prosek, povećana je za više od 30 odsto, dok je u rubnim delovima grada, veća dva do tri puta od uobičajene, zbog nenamenskog trošenja. U narednim danima, biće i sankcionisanja, gde će nadležni organi izricati mandatne kazne – upozoravaju u „Vodovodu“.

Po džepu do 50.000 dinara
Prema Odluci o prečišćavanju i distribuciji vode JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, onaj ko nenamenski troši vodu, odnosno koristi je u poljoprivredne ili slične svrhe biće sankcionisan novčanom kaznom od 10.000 ukoliko je reč o fizičkom i 50.000 dinara ako se radi o pravnom licu.

Izvor: Novosti.rs
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, Threads i Linkedin.
Ekipe „Vodovoda“ i Komunalne milicije kontrolišu potrošnju vode
Copy link