Građani leve obale Dunava žale se da nemaju rendgen, čak ni privatno

Palilula.info 6. oktobra 2021.

Kažu da rendgen nema ni novootvoreni Dom zdravlja u Borči, direktor DZ “Palilula” Aleksandar Stojanović otkriva kada će ga dobiti i zašto ga već nema.

Stanovnici leve obale Dunava iz naselja Borča, Ovča, Krnjača, Padinska skela žale se na društvenim mrežama da nigde nemaju rendgen aparat, samim tim ni da snime pluća, što je često pogotovo sada u toku epidemije korona virusa, a da stvar bude još teža, nemaju čak ni privatnu opciju. Kažu da su očekivali da će ovaj aparat biti u novootvorenom Domu zdravlja u Borči, međutim, ni tamo još ne postoji.

Aleksandar Stojanović, direktor Doma zdravlja “Palilula koji pokriva sva ova naselja kaže da stanovnici svih ovih naselja mogu da urade rendgen u Domu zdravlja u Knez Danilovoj ulici, kao i da će ga novoizgrađeni Dom zdravlja u Borči dobiti za oko dve nedelje.

– Imaju gde da urade, kako nema? Ima u Knez Danilovoj. Mi vodimo računa o njima, imaju potpuno isti tretman kao i svi ostali, a oni 10 godina izmišljaju. Ali, moraju doći u Knez Danilovu. I, ne mogu da im se snime pluća dok ih ne pregleda lekar, dok ne ustanovi da li za tim ima potrebe i u kakvom su stanju – kaže dr Stojanović.

Objašnjava da se u novoizgrađenom Domu zdravlja u Borči trenutno uređuju prostorije za rendgen aparat.

– Novi Dom zdravlja u Borči nema rendgen. Trenutno radimo rendgen prostorije pošto izvođač nije uradio. U toku su radovi koji će biti gotovi za dve nedelje, pa će biti ubačen i rendgen aparat. Nije do mene, nego je zbog tehničkih uslova. Ali, građani mogu da dođu u Knez Danilovu – kazao je dr Stojanović.

Izvor: Telegraf.rs
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, Threads i Linkedin.
Građani leve obale Dunava žale se da nemaju rendgen, čak ni privatno
Copy link