Kijanović oborio državni rekord iz 1984. godine na 200 metara i uzeo zlato

Palilula.info 27. jun 2022.

Neverovatan rezultat na Državnom prvenstvu u atletici koje se održava u Kruševcu. Srpski takmičar na 200 metara, Boško Kijanović oborio je nacionalni rekord u trci na 200 metara, koji je od 1984. godine držao Mladen Nikolić, koji je taj rezultat postavio u Atini na Balkanskim igrama.

Naime, Boško je pobedu ostvario rezultatom 20,70 sekundi, što mu je pored obaranja rekorda donelo i zlatnu medalju. Koliko je Kijanović dominirao na trci, govori i podatak da su ostali takmičari ostali iza njega gotovo čitavu jednu sekundu.

Na postolju su se tako našli još Mihajlo Mandić sa vremenom 21,56 sekundi, koji dolazi takođe iz Omladinskog atletskog kluba, kao i Kijanović, a treći je bio član Crvene zvezde, Bogdan Vidojković sa vremenom od 21,63 sekundi.

Znao sam da sam spreman i da će se tako nešto desiti. Hvala puno svim Kruševljanima i svakome ko je došao da gleda ovo državno prvenstvo, drago mi je mnogo – rekao je Boško.

Detalji sa trke na 200 metara za muškarce i oboreni rekord Kijanovića
Foto: Nikola Anđić

U trci na 200 metara za žene viđena je velika drama i foto-finiš, gde je pobedu na kraju odnela Tamara Vuletić sa vremenom 24,31 sekunde iz Crvene zvezde, druga je bila Aleksandra Pešić sa stotinkom zaostatka, a treća Jovana Ilić sa vremenom 24,35 sekundi.

Izvor: Telegraf.rs
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Copy link