OAK Beograd osvojio 12 medalja na Državnom atletskom prvenstvu za seniore i seniorke

Palilula.info 27. jun 2022.

Ovog vikenda održano je Prvenstvo Srbije za seniore i seniorke u Kruševcu, takmičenje je okupilo naše najbolje atletičare koji su se nadmetali za titulu prvaka države.

Na otvaranju je govorio Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza, koji je poželeo takmičarima svu sreću u ostvarenju što boljih rezultata. Potom se obratila i gradonačelnica Kruševca, gospođa Jasmina Palurović, koja je ujedno i otvorila takmičenje.

Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza
Foto: sas.org.rs

Na programu su bila takmičenja u 110 metara sa preponama, troskoku, bacanju koplja, 100 metara, 5.000 metara, skoku uvis, skoku udalj, bacanju diska, bacanju kugle, 400 metara, štafeti 4×100 metara, bacanju kladiva, skoku sa motkom, 400 metara sa preponama, 200 metara, kao i štafetama 4×400 metara.

Tokom najvećeg pljuska održane su i finalne trke na 100 m u muškoj i ženskoj konkurenciji. Kod dama na trećoj poziciji našla se Katarina Vreta iz OAK-a. Kod muškaraca, najbolji je bio član Omladinskog atletskog kluba Beograd, Aleksa Kijanović.

Trka na 100m u muškoj konkurenciji
Foto: sas.org.rs

Još jedno spektakularno finale viđeno je u bacanju kugle, gde se vodila velika borba izmedju Armina Sinančevića (CZB) i Asmira Kolašinca (OAK). Vicešampion Srbije pripalo je Asmiru Kolašincu, koji je bacio 20,47 metara, a taj rezultat je ostvario u drugoj seriji. U trećoj seriji bacio je 20,26 metara, a u šestoj 20,43 m.

Drugog dana državnog prvenstva za seniore i seniorke koje je održano u Kruševcu, neverovatan rezultat ostvario je Boško Kijanović (OAK) koji je postavio novi nacionalni rekord na 200 m, posle 38 godina a to mu je donelo i zlatnu medalju. Prethodni rekord držao je Mladen Nikolić od 1984. godine.

Na postolju su se tako našli još Mihajlo Mandić, koji dolazi takođe iz Omladinskog atletskog kluba, kao i Kijanović.

Rezime ovog takmičenja u Kruševcu, na seniorskom Prvenstvu Srbije, OAK Beograd je osvojio 12 medalja.
Šampioni Srbije su postali Anja Lukić 100m prepone, Luka Trgovčević 110m prepone, Aleksa Kijanović 100m, Boško Kijanović 200m i na 400m, muška štafeta 4 x 100m.
Vicešampioni Srbije su postali Asmir Kolašinac kugla, Mihajlo Mandić 200m, ženska štafeta 4 x 100m.
Dok su bronzanu medalju osvojili Katarina Vreta na 100m, Natalija Dragojević u troskoku i Mihajlo Mandić na 400m.

Izvor: sas.org.rs, oak

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Copy link