Svečano otvoreno Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici: Poslata poruka mira

Palilula.info 19. mart 2022.

Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici svečano je otvoreno u jučerašnjim popodnevnim časovima u Beogradskoj areni. Takmičenje je otvorenim proglasio predsednik Organizacionog komiteta šampionata Slobodan Branković, a prigodne govore održali su predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović i prvi čovek Svetske atletike Sebastijan Kou.

Jevrosimović je istakao ponos što su Beograd i Srbija domaćini najboljim svetskim atletičarima, zahvalio se svima koji su pomogli da elita svetske atletike bude u Areni i poslao snažnu poruku mira.

“Nadam se da ćete uživati gledajući nadmetanje i da će naši atletičari pokazati da su u samom vrhu. Sportska borilišta treba da budu jedina borilišta gde će se voditi borbe. Upućujem molbu svima, da vide sav besmisao ratnih sukoba, a borbe prepuste sportistima”, rekao je između ostalog Jevrosimović.

Kou je istakao da je srećan što su se u Beogradu skupili sportisti iz celog sveta, ne samo da pokažu svoje umeće, nego i da pokažu koliko sport može da nas poveže u ovom teškom vremenu.

– Iz ugla direktora Svetskog atletskog prvenstva u dvorani, sve protiče u znaku pohvala od Svetske atletike i da je ovo do sada najbolje organizovano Dvoransko prvenstvo i da smo digli standarde za sve druge organizatore u budućnosti – istakao je Predrag Momirović, direktor Svetskog dvoranskog atletskog prvenstva.

Na šampionatu sveta u Beogradu učestvuje 680 atletičara iz 137 zemalja.

Iz ugla Palilule, možemo da se pohvalimo da OAK Beograd ima 5 domaćih i 2 strana predstavnika koji su takmiče na ovoj smotri najboljih na planeti! Do sada se posebno istakao Boško Kijanović koji je zauzeo 10.mesto na svetu na 400m! Danas nas očekuje nastup Kolašinca u kugli a sutra Trgovčevića na 60m prepone.

Boško Kijanović 10. na svetu

Boško Kijanović, Foto: Milena Đorđevic

Na svom prvom Prvenstvu sveta u dvorani, Boško Kijanović se u poslednjim metrima izborio za drugu poziciju koja ga je direktno odvela u polufinale na 400m. U direktnoj trci, pobedio je nekadašnjeg šampiona sveta i Evrope, Pavel Maslaka. Nakon impresivnih kvalifikacija, i kao najmlađi polufinalista, Boško je ostvario rezultat od 46.97 s koji mu je doneo najveći uspeh u karijeri, 10. mesto na Prvenstvu sveta.

Opširnije ćemo objaviti uskoro…

Izvor: OAK Beograd, Blic, Palilula.info
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Copy link