“Palilula kup” u ritmičkoj gimnastici 3. aprila

Palilula.info 16. marta 2022.

Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici “Palilula kup”, 28. po redu, biće održan 3. aprila u dvorani “Aleksandar Nikolić” u organizaciji GD Palilula.

Takmičenje u Beogradu počinje u 10 časova, a okupiće učesnice iz Srbije, Slovenije, Bugarske, Rumunije, Madjarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske u svim kategorijama, od pionirki do seniorki što garantuje pravi spektakl. Ovo je prilika za sve naše sugrađane i sugrađanke da uživaju u bravurama sportskih gladijatorki iz Evrope i regiona jer je ulaz besplatan.

Međunarodni turnir ujedno je i prva prilika za obeležavanje 70 godina postojanja Gimnastičkog društva “Palilula” koje decenijama proslavlja ime naše opštine, grada i zemlje. Od 1952. kada je osnovan, kroz klub je prošlo oko 100.000 ritmičkih gimnastičarki, od kojih je 57 bilo u reprezentaciji, 18 ih je učestvovalo na svetskim i evropskim prvenstvima, a tri na Olimpijskim igrama.

Danas ovo gimnastičko društvo razvija vrhunsku i rekreativnu gimnastiku i okuplja 800 devojčica uzrasta 3-25 godina, od kojih se 400 takmiči u sistemima takmičenja Beograda i Srbije, a 35 su takmičarke najvišeg nivoa. Vrhunski rezultati ne dolaze sami od sebe pa je put od igre do medalje dug i težak i upravo zato su programi u klubu prilagođeni za decu od treće godine i naviše.

Izvor: Gimnastičko društvo Palilula
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, Threads i Linkedin.
"Palilula kup" u ritmičkoj gimnastici 3. aprila
Copy link