Svetsko U-20 prvenstvo u hokeju na ledu u Pioniru od 12. septembra

Palilula.info 10. septembra 2022.

Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu divizije II, grupa B za igrače do 20 godina starosti biće održano od 12. do 17. septembra 2022. godine u Beogradu, na klizalištu ledene dvorane Pionir.

Ledena hala “Pionir” i selekcija Srbije će od 12. septembra biti domaćini reprezentacijama Holandije, Hrvatske, Belgije i Islanda.

Turnir se igra po jednokružnom ligaškom sistemu („svako sa svakim“), najbolje plasirana selekcija na šampionatu obezbediće plasman u viši rang takmičenja (divizija II, grupa A), dok se najslabiji tim „seli“ u diviziju III.

Selekciju Srbije na ovom šampionatu vodiće selektor Nemanja Janković koji će posle priprema u beogradskoj hali Pionir odrediti sastav koji će braniti boje naše mlade selekcije na Svetskom prvenstvu.

Prvenstvo počinje 12. septembra kada i naša selekcija ima utakmicu protiv reprezentacije Hrvatske, sa kojom se mladi srpski hokejaši sastaju na otvaranju šampionata sa početkom u 20 časova.

Sledeća utakmice naše reprezentacije je 14. septembra sa početkom u 20 časova protiv reprezentacije Belgije.

Zatim, 15. septembra naši igraju protiv reprezentacije Islanda i poslednja utakmica biće odigrana poslednjeg dana, a to je 17. septembra protiv reprezentacije Holandije.

Ulaz na sve mečeve Svetskog šampionata u Beogradu biće slobodan.

Izvor: Palilula.info, Foto: Savez hokeja na ledu Srbije
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, Threads i Linkedin.
Svetsko U-20 prvenstvo u hokeju na ledu u Pioniru od 12. septembra
Copy link