Vicešampioni Srbije za 2021. god. za seniore/ke na Ekipnom prvenstvu

Palilula.info 5. jul 2021.

U Sremskoj Mitrovici je u nedelju četvrtog jula održano Ekipno prvenstvo Srbije za seniore.

Prvi izazivač aktuelnom višestrukom prvaku Srbije Crvenoj zvezdi bio je Beogradski atletski klub (BAK).

Nakon 11 disciplina muška ekipa Zvezde ubedljivo je osvojila jubilarnu 40. titulu ekipnog prvaka Srbije , sa osvojenih 9487 bodova iza sebe su ostavili BAK sa 8088 i novosadsku Vojvodinu sa 7741 bodom. Ukupno je učestvovalo 14 ekipa.

Sa druge strane ženska ekipa Zvezde vodile je mnogo težu borbu sa BAK-om gde su tek u poslednje dve discipline (3000m i 4x100m) uspele da okrenu stvari u svoju korist i osvoje 23. titulu prvaka Srbije. Nakon 11. discipline osvojile su 9616 bodova, BAK je sakupio 9290 dok je treća bila zemunska Mladost sa 8266 bodova. Ukupno je takmičilo 10 ženskih ekipa.

Kuglaš BAK-a  kao učesnik igara u bacanju kugle Asmir Kolašinac, iako umoran posle bačene norme u utorak 29. juna pa je tako takmičenje završio sa hicem od 20,27 metara.

Od onih najboljih atletičara koje Srbija ima nastupili su Aleksa Kijanović, Milana Tirnanić, Vedran Samac, Luka Trgovčević, Anja Lukić te mlade snage Dimitrije Novaković, Marko Vlahović, Marina Živković i Zorana Rokavec.

Aleksa Kijanović, atletičar BAK-a, je nakon dva jaka takmičenja u Belgiji ove nedelje gde je trčao 100 metara, u Sremsku Mitrovicu došao pravo iz aviona i u istoj disciplini je zabeležio pobedu sa 10,84 sekunde.

Favoriti su bez ikakvih problema pobeđivali u svojim disciplinama tako je bilo i na 110 metara sa preponama gde je atletičar BAK-a Luka Trgovčević sigurno sa 14,12 sekundi prvi prošao kroz cilj.

Prošlogodišnja članica Zvezde, a ovogodišnje najveće pojačanje BAK-a Anja Lukić je na 100 metara sa preponama bila više nego ubedljiva sa rezultatom 13,6 sekundi, dok je na 100 metara osvojila drugo mesto iza Tirnanićeve iz Zvezde sa rezultatom 11,93 sekunde.

Sledi kratka pauza u atletskom kalendaru Srbije, ali atletika se nastavlja Evropskim prvenstvom za U23, U18, potom Olimpijskim igrama, a onda dolazi i U23 Svetsko prvenstvo i nastavak sezone u Srbije u avgustu.

Izvor: Telegraf.rs, Foto: Atlex.rs
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Copy link