Recenzija: Audio Technica ATH-M60x

Palilula.info 16. mart 2023.

Audio Technica je jedno od imena koje se često pominje u audiofilskim zajednicama i forumima na mreži. Njegova M serija je najpopularnija i biraju je brojni internet recenzenti, vrhunski audio inženjeri i mnogi drugi. Hajde da proverimo kakve su.

Sadržaj kutije

Sadržaj kutije

U kompletu dolazi i praktična zaštitna torbica, slušalice dolaze sa čak tri izmenjiva kabla ( 1.2 m – 3.0 m namotani, 3.0 m ravni i 1.2 m ravni) – svaki s 3.5-mm mini utikačem, 6.3-mm adapterom.

Kablovska veza je odvojiva i idealno osigurava da vaše slušalice ostanu priključene. Takođe vam omogućava da izaberete željeni kabl između tri, gore navedene, opcije. Uključeni kablovi su odličnog kvaliteta.

Dizajn i udobnost

Dizajn i udobnost

Audio-Technica ATH-M60x su profesionalne slušalice namenjene za studio, pa i terenski rad. Nema potrebe da se brinete oko izdržljivosti, ove slušalice su napravljene od metalnih komponenti. ATH-M60x ima elegantan i izdržljiv dizajn sa mat crnom završnom obradom i kompaktnim, sklopivim dizajnom koji ga čini lakim za transport. Slušalice su dobro postavljene memorijskom penom i prekrivene visokokvalitetnom kožom

Debela memorijska pena takođe obezbeđuje da se savršeno prilagođavaju vašim ušima. Traka za glavu takođe ima postavu od memorijske pene, ali je primetno tanja. Ona se takođe prilagođava, tako da ne biste trebali imati problema sa pronalaženjem odgovarajućeg oblika. Sila stezanja je ključna ovde. Ležeran je i opušten i ne izaziva ekstremni pritisak omogućavajući da školjke na ušima udobno legnu na uši. 

Kvalitet zvuka

Kvalitet zvuka

ATH-M60x slušalice su naročito pohvaljene i nagrađene zbog svoje tehničke izvrsnosti, jer pružaju precizan zvuk i izvanrednu udobnost što je naročito bitno za dugotrajne periode slušanja. Sa svojim drajverima prečnika 45mm ATH-M60x reprodukuje bogat zvučni profil sa širokim frekventnim opsegom od 15 Hz do 28 kHz. Slušalice koriste isti driver kao i ATH-M50x kako bi pružile izuzetnu jasnoću sa dubokim i tačnim odazivom basa. Odziv basa je čvrst i prodoran, dok su srednji i visoki jasni i dobro definisani. Mogu pohvaliti da imaju sjajan odziv niskih frekvencija koji osigurava da su najfiniji detalji precizno predstavljeni.

Izolacija

Izolacija

Jastučići sa memorijskom penom pružiće vam odličnu izolaciju od spoljne buke uz dodatnu udobnost tokom nošenja, zahvaljujući svom zatvorenom dizajnu. Efikasno blokira spoljašnju buku, što ga čini pogodnim za upotrebu u bučnim okruženjima.

Za razliku od drugih na tržištu, jastučići se vrlo lako uklanjaju i postavljaju. Traka za glavu se takođe odvaja, što ATH-M60x čini odličnom dugotrajnom opcijom ako ikada treba da zamenite komponente. S obzirom na visok nivo kvaliteta izrade, ne mogu da predvidim da ćete baš morati često da menjate komponente.

Zaključak

Zaključak
Japanski brend zna kako da napravi kvalitetan hardver koji može da izdrži stroge uslove upotrebe, a ATH-M60x samo nastavlja ovu tradiciju.

Takođe je vredno napomenuti da su ove slušalice dobile NAMM TEC nagradu za izvanredna tehnička dostignuća u kategoriji „Tehnologija slušalica“, što je jedna od najprestižnijih nagrada u audio industriji.

Sve u svemu, Audio-Technica ATH-M60x nudi odličan nivo udobnosti i slušalice koje se možete osloniti u svakom pogledu. Audio-Technica ATH-M60x zaslužuje svoje mesto kao jedna od najboljih opcija za studijske slušalice. Dinamičan i detaljan zvuk dostojan je naslednik ATH-M serije.

5/5
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Copy link