Odličan start novog cloud Windowsa

Palilula.info 5. septembar 2021.

Pre tri dana, Microsoft je počeo sa dristribucijom svog novog online servisa pod nazivom Windows 365. Da podsetimo, reč je o usluzi iznajmljivanja cloud PC-a poslovnim korisnicima, koji mu pristupaju putem browsera.

Ponuda konfiguracija je raznolika a cene mesečne pretplate kreću se od 24 (jedan virtuelni procesor, dva gigabajta memorije i skladište od 64 gigabajta) do 162 dolara (8 virtuelnih procesora, 32 gigabajta memorije i 512 gigabajta prostora).

Za prosečne poslovne zadatke (office paket + surfovanje internetom), deluje da je paket od 32$ (2 v-procesora, 4GB RAM i 64GB) solidan dil. Očigledno nismo jedini koji to misle, jer je velika potražnja već primorala Microsoft da promeni poslovnu politiku. Pod uslovom da se ne radi o marketinškom triku, Skot Mančester, direktor čitavog projekta, saopštio je na Twitteru da su serveri nakon samo jednog dana dostigli svoj maksimum, te da se free trial verzija servisa privremeno ukida. Još uvek aktuelna pandemija očigledno je učinila svoje, te se direktorima širom sveta smučilo da gledaju u pasulj sa kakvom to mašinom zaposleni raspolaže kod kuće. Ideja da mogu sa bilo kog mesta da se uloguju na poslovni PC takođe im nije promakla…

Izvor: sk.rs
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, Threads i Linkedin.
Odličan start novog cloud Windowsa
Copy link