Do 2025. godine svaka druga osoba na svetu koristiće mobilni novčanik

Palilula.info 10. jul 2021.

Najsveobuhvatniji izveštaj o upotrebi mobilnih novčanika dosad objavljen, predviđa da će do 2025. godine svaka druga osoba u svetu plaćati usluge svojim telefonom, piše Bankar.me.

Krajem 2020. godine, u upotrebi je bilo više od 2,8 milijardi mobilnih novčanika, a predviđa se da će se taj broj do 2025. godine povećati za gotovo 74 odsto i dostići 4,8 milijardi korisnika, što je gotovo 60 procenata svetske populacije.

Boku, platforma za mobilno plaćanje, koja omogućava naplatu kupovine direktno na mobilnom telefonu, objavila je izveštaj o mobilnom plaćanju za 2021. godinu u saradnji s jednom od najuglednijih analitičkih kuća za telekomunikacije, britanskim Juniper Researchom.

U izvještaju se navodi da su najbrže rastuća tržišta jugoistočna Azija, Latinska Amerika, Afrika i Bliski Istok, gde mobilni novčanici zamenjuju gotovinu i kartice radi praktičnijih digitalnih plaćanja.

“Rast upotrebe mobilnih novčanika trgovcima predstavlja i priliku i izazov. Broj mobilnih novčanika koji izvrše transakcije od preko milijardu američkih dolara godišnje trebao bi porasti za 27 odsto do 2025. godine”, izjavio je Adam Li (Adam Lee), glavni direktor za proizvode u Bokuu.

Izvor: Biznis.rs
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Copy link