Dvadeseta COMING konferencija okupila domaće i svetske IT stručnjake

Dragana Daničić 26. oktobra 2023.

Dvadeseta COMING IT konferencija predstavlja jedan od najprestižnijih događaja u IT industriji u Srbiji i regionu.

Konferencija je okupila eminentne stručnjake iz oblasti informacionih tehnologija, mrežnih tehnologija i IT integracije, a posebnu pažnju na konferenciji privuklo je predavanje neurohiruga prof. dr Vladimira Baščarevića na temu „Mozak kao računar o kome se malo zna“.

Posetioci su saznali i kakve nas sve nove tehnološke inovacije očekuju u bliskoj budućnosti i šta je sve aktuelno na globalnoj IT sceni.

Kroz preko 20 prezntacija, predstavljena su najnovija tehnološka dostignuća iz IT sveta, ali se govorilo i o značaju izbora pravog IT partnera za uspešan biznis. Pored prezentacija koje su održali eminenti predavači iz Srbije i regiona, publici se obratio i gostujući predavač, Tomas Vitig, nekadašnji direktor u kompanijama Majkrosoft i SAP, a danas predavač na Univerzitetima u Vuhanu i Singapuru.

On je održao izuzetno inspirativno predavanje na temu „Decode Digital Disruption: Trendovi i strategije za uspeh u promenljivim tržištima“. Njegovo iskustvo i perspektiva su najnovije trendove u IT industriji prikazali iz drugog ugla.

Foto: Coming

AgAR

Atmosferi konferencije doprinela je i premijera najnovije verzije univerzalne robotske platforme za poljoprivredu – AgAR. Kompanija COMING razvojem ove platforme unela je revoluciju u svet robotike kako na domaćem tako i na inostranom tržištu, a procenjuje se da će ova robotska platforma značajno unaprediti efikasnost i produktivnost u poljoprivredi.

„Sa više od 30 godina iskustva, oduvek smo bili na čelu tehnoloških inovacija koje će oblikovati budućnost IT industrije. Ovogodišnja konferencija nije izuzetak. Naša posvećenost inovacijama i istraživanju najnovijih tehnoloških trendova je nešto što nas čini liderima u ovom polju“, rekao je izvršni direktor, Zoran Došlić.

Foto: Coming
Dvadeseta COMING konferencija okupila domaće i svetske IT stručnjake
Copy link