Industrijski park diže cene kvadrata u Borči

Palilula.info 25. jun 2021.

Izgradnjom srpsko-kineskog industrijskog parka u Borči, doći će do povećanja cena stanova i poslovnog prostora na toj mikro lokaciji.

Operativni direktor City experta Miloš Mitić dodao da bi i izgradnja luke kod Pupinovog mosta takođe, dosta uticala na cene stanova i lokala, koje će prema njegovim rečima, biti iznad tržišne u tom delu Beograda.

“I jedna i druga stavka će podići nivo života u Beogradu. Sama ta lokacija će postati primamljiva za kupce.Taj industrijski park će zaposliti oko 10.000 hiljada ljudi, a to su potencijalni kupci”, ukazao je on.

Prema rečima Mitića, doći će i do povećanja tražnje stanova, a i poslovnog prostora u tom delu grada.

On podseća da je trenutna cena stanova u Borči oko 1.000 evra po metru kvadratnom.

Dugo najavljivani srpsko-kineski industrijski park u Borči uskoro bi mogao da počne da se gradi, a prostiraće se na površini od 320 hektara, od čega je 20 hektara određeno za stanovanje, dok je predviđeni broj stanovnika 3.750.

Industrijski park biće podeljen na tri zone: Internacionalni komercijalni centar, Industrijski park i Haj-tek park, a biće rađen u tri faze.

Projekat izgradnje industrijskog parka “Mihajlo Pupin” u Beogradu od strateškog je značaja za Srbiju, poručila je još prošle godine premijerka Ana Brnabić. Kako je istakla, otvoriće vrata domaćim i stranim stručnjacima iz IKT industrije, kao i startap inovacionim kompanijama.

Gradiće ga “Čajna roud end bridž korporejšn” (China Road & Bridge Corporation, CRBC).

Takođe, Vlada Srbije je donela odluku da radi prostorni plan područja posebne namene nove luke u Beogradu, a potencijalne lokacije su kod Pupinovog mosta i postojeće luke Pančevo.

Izvor: b92.net, Foto: pch.vector
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Copy link