Konkursi i dalje traju za zamenu stolarije

Palilula.info 12. decembar 2021.

Resorno ministarstvo je odobrilo subvencije za zamenu stolarije, fasada i ložišta u 67 gradova i opština. Oni su krajem avgusta počeli sa raspisivanjem poziva za subvencionisanje zamene stolarije i ugrađivanja kotlova za grejanje – konkursi i dalje traju i još uvek nije kasno da se prijavite.

U Beogradu je u četvrtak raspisan javni poziv za izvođače radova, u Pančevu su objavljene preliminarne liste dobitnika za zamenu stolarije i nabavku kotlova na prirodni gas.

Što se tiče računice koliko bi vlasnici prosečne nekretnine dobili od države u slučaju zamene stolarije, prema ranijim kalkulacijama za stan povrišne 50 kvadrata bi od države mogli da dobiju i do 430 evra.

Četvrtina novca potrebnog za koji god poduhvat da se domaćinstvo odluči dolazi direktno iz Ministarstva, tj. Uprave za energetsku efikasnost, drugih 25 odsto dolazi od lokalne samouprave, a ostalih 50 odsto snosi samo domaćinstvo.

Potrebna dokumentacija

Svaka prijava ima 6 stavki.

Prva je popunjavanje formulara koji se dobija u lokalnoj samoupravi, a koji je dostupan i na njihovom sajtu i sajtu Ministarstva energetike. U njemu se precizira i subvencija koju želite da dobijete bilo za stolariju, kotao ili izolaciju.

Drugi papir koji se prilaže su kopije lične karte svih članova domaćinstva, zatim kopija rešenja o porezu, kopija rešenja o legalizaciji i građevinskoj dozvoli ili potvrda da je objekat u procesu ozakonjenja, kao i kopija poslednjeg računa za struju.

Za one koji žive u zgradama procedura za zamenu stolarije je ista, ali ako zamenjuju kotlove ili traže izolaciju zgrade potrebna su još dva papira – potvrda o registraciji skupštine stanara i saglasnost stambene zajednice.

Izvor: Kurir.rs
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Copy link