Tessa Čoković: Čudo od deteta

Palilula.info 9. januar 2024.

Tessa Čoković se atletikom bavi od svoje četvrte godine. Do sada je imala 14 takmičenja, na kojima je osvojila 11 medalja, iako se takmičila u školi C u kojoj su gotovo svi bili stariji od nje

Tessa je učenica prvog razreda Jovan Popović” iz Beograda, na Karaburmi.  Kao i svaka sedmogodišnja devojčica, voli da se igra lutkicama i raznim dečijim igricama, ali kada se pojavi na atletskom terenu i ispoljava se njen ozbiljan atletski talenat.

Tessa je rođena 06. januara 2017. u Beogradu. Već sa šest godina krenula je u prvi razred. Tessa najviše samopouzdanja ima kada se nalazi na atletskoj stazi.

Prvu medalju je uzela skokom u dalj na Prvenstvu Beograda u Atletskoj dvorani. Zatim, na dvoboju u Kraljevu osvojila je zlatnu medalju. Nakon toga, medalje su se lagano ređale.

Tessa Čoković: Čudo od deteta

Foto: Lična arhiva

Poslednje takmičenje u sezoni bio je Zvezdin miting. Tada su učestvovale 63 devojčice iz škole C, od kojih su čak 41 devojčica starije od Tesse. I pored jake konkurencije Tessa je bila četvrta.

Tessa je dve godine trenirala u Crvenoj Zvezdi i za to vreme je naučila dosta toga i veoma zavolela atletiku. I pored dobre atmosfere, trenera i drugara, iz tehničkih razloga morala je da se prebaci u novi klub.

Tessa Čoković: Čudo od deteta

Foto: Lična arhiva

Tada počinje da trenira za Partizan gde već na prvom takmičenju, za ovaj klub, osvaja zlatnu medalju. Nakon toga, na još jednom turniru, na 50 metara sa preponama osvaja svoju jedanaestu po redu, srebrnu medalju. U Smederevu na međunarodnom turniru Tessa osvaja medalju. U Šapcu osvaja zlato u skoku u dalj. Njen trenutni rekord skoka u dalj je 3.17 metara.

Ono što je mnogo bitnije od ovih svih medalja jeste da Tessa svakim danom sve više napreduje i unapređuje atletske skokove, sprint i prepone, a sve zahvaljujući divnim trenirima Katarini i Zaretu. Naravno, ne smemo da izostavimo Peru i Sanju koji su uvek tu da joj daju podršku.

Tessa Čoković: Čudo od deteta

Tessa i Viktor – Foto: Lična arhiva

Tessin stariji brat Viktor, takođe trenira sa njom. Viktor za sada ima jednu medalju i ide sestrinim stopama.

Tessini roditelji žele da se zahvale AK Crvena Zvezda (posebno treneru Leni) i AK Partizanu jer su Viktora i Tessu jako lepo prihvatili i sa njima profesionalno trenirali.

Trenutno je odmor i raspust je u toku ali se vrlo uskoro deca vraćaju redovnim treninzima i novoj sezoni. Nadamo se novom nizu Tessinih uspeha kao i Viktorovih.

Portal Palilula.info im želi uspeha na svim poljima a najviše u onome što im najbolje ide a to je očigledno ATLETIKA.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, Threads i Linkedin.
Tessa Čoković: Čudo od deteta
Copy link