Fudbalski klub PKB Kovilovo započeo pripreme

Palilula.info 2. februara 2023.

Tokom predstojećeg proleća očekuje ih velika borba za plasman u viši rang prestoničkog fudbala.

Fudbalski klub PKB Kovilovo započeo je zimske pripreme pred nastavak sezone u kojoj su klupske ambicije jasno zacrtane. U nedelju 29. januara oživelo je i igralište u Kovilovu. Kompletan igrački roster kluba se okupio na prozivci, a zatim je odrađen i prvi trening u Novoj 2023. godini.

Nakon preregistracije, treneru Aleksandru Đilasu na raspolaganje su se stavila dvadesetorica fudbalera koji su i prethodne jeseni bili deo kluba iz Kovilova, a njima su pridodata i petorica pojačanja od kojih je svakako najzvučnije ime povratnika Ljubiše Runića koji igra na poziciji napadača, a koji se u redove PKB Kovilova vraća iz Fudbalskog kluba Bravo.

Zahvaljujući saradnji sa školom fudbala “Rabona” koja iz dana u dan kvalitetnim radom širi svoj tim, ceo pomoćni teren u Kovilovu je stavljen pod reflektore tako da treninzi u večernjim satima više neće biti problem.

Kada je reč o ambicijama u nastavku sezone, one su potpuno jasne. Klub je prvi deo šampionata okončao na drugoj poziciji Međuopštinske lige Beograd – “grupa B” sa bodom manje u odnosu na lidera ekipu Avale 1939 iz Belog Potoka i svi u Kovilovu se nadaju da klub može tokom predstojećih meseci da izbori povratak u viši rang, Prvu beogradsku ligu – “grupa A”.

Tokom zimske pauze klub je najviše radio na pojačanjima u veznom redu, kao i u špicu napada. Odbrambena linija, koja je prethodne jeseni ostala nesavaladana u deset mečeva, zadržana je na okupu, a u klubu se nadaju da će upravo taj deo tima i u narednom periodu biti na visini zadatka.

Do starta prolečnog dela šampionata klub će odigrati pet kontrolnih mečeva. Dogovoreni su susreti sa Poštarom, Zaklopačom, Vinčom, BUSK-om i Velikim Borakom, a već 12. marta sledi derbi šampionata protiv Avale 1939, a upravo navedeni meč može biti i presudan kada je u pitanju borba za plasman u viši rang takmičenja.

Kada je reš o igračkom kadru, nakon preregistracije fudbalera, trener Aleksandar Đilas će u nastavku šampionata moći da računa na sledeće snage: Apostolović Nemanja, Barišić Marko, Čestić Nenad, Čokovan Nenad, Damnjanović Aleksandar, Đilas Aleksandar, Grbić Nikola, Janković Bojan, Mandić Slađan, Manić Dušan, Mićević Darko, Mladenović Nikola, Perović Velibor, Pranj Dusšan, Račić Miša, Ramani Albert, Ršumović Radoljub, Savić Ivan, Tadić Luka, Uzunović Nikola i Zlatković Saša.

Izvor: Republika.rs, Foto: FK PKB Kovilovo
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, Threads i Linkedin.
Fudbalski klub PKB Kovilovo započeo pripreme
Copy link