Audio-Technica AT-LP2022 providni gramofon

Palilula.info 6. aprila 2023.

Audio-Technica predstavlja svoj providni gramofon AT-LP2022 koji demonstrira čistoću analognog zvuka.

Pre šest decenija, Hideo Macushita je osnovao Audio-Technica u malom stanu u Šindžukuu u Tokiju. Inspirisan našom emocionalnom vezom sa zvukom, Hideo je posvetio svoje vreme stvaranju pristupačne audio opreme kako bi poboljšao svakodnevno iskustvo slušanja muzike.

U čemu je caka?

Gramofon u novoj-staroj izvedbi ima specijalnu Shibata iglu koja može da uhvati ultra visoke frekvencije i napravljen od čvrstog providnog akrila velike gustine (zove se lucit) zbog čega je potpuno providan, većim delom. Dizajniran kao funkcionalno umetničko delo, gramofon AT LP2022 ima providno kućište kao i providnu iglu ograničene serije koja, iz nekog magičnog razloga, uopšte ne kompromituje kvalitet zvuka.

Gramofon ima i providnu Shibata iglu koja dolazi u ograničenoj seriji i postavljena je na ručicu od ugljeničnih vlakana. Igla može da se zameni, a Audio Technica nudi dodatnu eliptičnu iglu od 0,3 x 0,7 mm, uz mogućnost da se dokupe i koriste druge igle tipa VM95.

Gramofon može da pušta ploče od 33-1/3 i 45 OPM, sa motorom opremljenim senzorom koji garantuje konstantnu preciznu brzinu okretanja tanjira. Posebno dizajnirane nogare za visoku izolaciju, sa podesivom visinom, čine gramofon stabilnim a AC adapter je zadužen za AC/DC konverziju van kućišta, smanjujući buku u signalnom lancu.

Štaviše, u kompaniji Audio Technica tvrde da njihov providni gramofon obuhvata izuzetno visoke frekvencije koje niste čuli nikada pre. Možete osetiti potrebu da zatvorite oči kako bi vaš um mogao da se bolje fokusira na te frekvencije… ali onda ne biste mogli da vidite to zadivljujuće umetničko delo i inženjersku majstoriju.

Čast je pružiti kvalitetno audio iskustvo milionima ljudi širom sveta. Ono što počinje kao jednostavna vibracija – suptilni pokret – rezultira emocionalnom vezom, bilo da se radi o dubokom slušanju albuma ili deljenju svog glasa sa svetom“, piše Kazuo Matsushita, predsednik Audio-Technica korporacije.

Zaštitni znak ovog novog trenda providne elektronike je to što vas providna kućišta zapravo teraju da razmišljate o sklopu proizvoda koji ste kupili. Čovek bi pomislio da providna kućišta automatski čine da elektronika izgleda fascinantno, ali naprotiv, ona pre ogoljuju sav inženjering koji čuči unutra – što ponekad uopšte nema posebnu estetiku. Model AT LP2022 nema takvih problema. Njegovo akrilno kućište otkriva motor sa remenskim pogonom i naglašava analogni zvuk gramofona.

Samo tri komada gramofona Audio-Technica AT-LP2022 zvanično će se naći u prodaji u Gigatronu od 6. aprila. Reč je o ograničenom izdanju.

Izvor: tech-lifestyle.com, buro247.rs
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, Threads i Linkedin.
Audio-Technica AT-LP2022 providni gramofon
Copy link