Recenzija ATH-M20XBT slušalica

Indijanka Danka 24. maj 2024.

Postoje brendovi koji su u trendu, a postoje i proizvodi koji nas sve oduševljavaju.

Audio-Technica je brend koji postoji preko šezdeset godina i odavno je sinonim dobrog kvaiteta. Iako svake godine izbace neke nove proizvode, još češće nam ponude unapređene modele nekih uređaja koje imaju u ponudi godinama.

Njihove ATH-M20XBT slušalice su baš to, unapređena verzija modela ATH-M20 iz toliko hvaljene i priznate M serije. Zato i ne čudi što je ovaj model trenutno jedan od najtraženijih u Evropi i svetu, i jako je teško nabaviti nove količine (distributeri čekaju i po par meseci na isporuke).

Nekada jeftino ne znači i da nije kvalitetno!Danica Manojlović

Ovde, u suštini imamo provereni M20x dizajn koji nije jednostavno kopiran već poboljšan u mnogim parametrima. Ostali su 40mm drajveri sa neodimijumskim magnetnim sistemom i CCAV glasovnim kalemovima, dok je frekventni spektar proširen sa 5Hz na 32kHz, a ulazna osetljivost na 100dB po milivatu uz impedansa koja je smanjena na 36 oma.

Audio-Technica ATH-M20XBT možete povezati sa svojim telefonom ili računarom preko SBC ili AAC Bluetooth kodeka. Možete koristiti i standardni kabl za slušalice poput onog koji je uključen u kutiju za povezivanje sa uređajima sa priključkom za slušalice. Kako BT slušalice ne troše i ne traže puno energije kako bi maksimizirale vek trajanja baterije na maloj ćeliji, ATH-M20XBT ima relativno niske zahteve za snagom za pravilan rad i verovali ili ne, 60 sati rada baterije!

Ove slušalice su uglavnom napravljene od plastike i drugih jeftinijih materijala, ali to znači da su i jako lagane jer imaju samo 216 grama, što je daleko lakše od većine BT slušalica koje se nose preko uha. Jako je lako nositi ih veoma dugo.

Mat crna boja je nenametljiva uz jedini ukras a to je srebrni logo „Audio-Technica“ na traci za glavu. Žična opcija je u odnosu na Bluetooth verziju lakša oko 25 grama, što je iznenađujuće malo s obzirom na dodatnu bateriju i bežičnu elektroniku. Bluetooth modul sa SBC i AAC kodecima je tehnički prilično jak jer je sposoban da se uparuje sa dva uređaja u isto vreme. Ta bežična veza je velikog dometa, 20 metara na otvorenom, i može da radi u režimu niske latencije, u kome je kašnjenje između plejera i slušalica svedeno na minimum. Naravno, ATH-M20XBT ima brzo uparivanje veze sa Android telefonima što omogućava da možete samo da držite slušalice i mobilni telefon jedan pored drugog ukoliko ste prijavljeni sa svojim Google nalogom.

Sve kontrole su na bočnoj strani leve slušalice. Centralno višefunkcionalno dugme upravlja napajanjem, uparivanjem, reprodukcijom medija, pozivima i pristupom glasovnom pomoćniku u zavisnosti od toga koliko puta, ili koliko dugo ga pritisnete. Možete da uključite režim male latencije što je korisno za igranje igrica ili gledanje video zapisa pritiskom na ovo dugme tri puta. Glasovna poruka vam govori o trenutnom aktivnom režimu. Dugmad plus i minus kontrolišu i jačinu zvuka ako pritisnete jednom, i navigaciju numere ak održite dve sekunde. Potrebno je kratko vreme da se naviknete na korišćenje fizičkih dugmadi na poleđini slušalica, ali je podjednako moguće da ćete jednostavno na kraju koristiti kontrole na svom telefonu.

Audio-Technica ATH-M20XBT bežične slušalice imaju impresivan kvalitet zvuka uz poznati dizajn i kvalitet, nudeći jedan od najboljih zvučnih reprodukcija po nižoj ceni. Ne postoji dostojan konkurent u ovom cenovnom rangu i sa ovakvim karakteristikama.

Topla preporuka za sve one koji dosta putuju a vole da slušaju omiljenu muziku.

P.S. Ove slušalice trenutno imate na akciji u ComputerLand radnjama i online prodavnici po odličnoj ceni.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Saradnik na portalu Indijanka Danka
Indijanka Danka ili Danica Manojlović je utrla put mnogim ženama u svetu IT-ja i gejminga u Srbiji. Jedini nosilac nagrade IT Award za najuspešniju ženu u Srbiji, finalista kampanje godine u Londonu organizacije Women in Games, autor i voditelj prve emisije o gejmingu kod nas, direktorka prve gejmig televizije u Srbiji i saradnik nekih od najpoznatijih kompanija na svetu. Blogerka, zaljubljenik u kulturu i majka.
Na društvenim mrežama
Copy link