Recenzija Audio-Technica ATH-CKS50TW TWS Bežične bubice

Indijanka Danka 30. jun 2023.

Slušalice koje će svako poželeti da ima.

Svi znaju da imam godine, godine i godine iskustva sa raznim brendovima. Ima onih koji rastu vremenom i tako menjaju svoj nastup ali i ponašanje onih koji ih zastupaju. Tu su i oni koji su svesni da su veliki i misle da je to dovoljno da se prodaju sami od sebe, i svi su im kupci samo brojke koje jure. Audio-Technica je brend, za koji sam pre par godina izjavila na jednom njihovom eventu, da me podseća na Supermena koji nije svestan toga da ume da leti.

I da se razumemo, ovo je kompliment!

Audio-Technica ima preko šezdeset godina iskustva, neprevažiđen kvalitet, i ono najbitnije – cene svakog kupca. Svesna sam toga da većina krajnih korisnika ovoga možda nije ni svesna, ali je to vidljivo kada radite sa njima i kada čujete kako razmišljaju. Oni nisu tradicionalna Japanska firma sa gomilom procedura i hijararhijom koja se ne sme preskakati. Kod njih je sve podređeno tome da kupac dobije ono što mu je potrebno na najbrži i najbolji način. Uvek se setim serije slušalica koje su pre dve godine morale da se povuku sa svih tržišta samo zato što je jedan komad nekome izgoreo. Sve je odrađeno u najbržem mogućem roku tako da ni jedan distributer nije čekao ili imao neki problem.

Over ear ili bubice?

Pored gramofona koje obožavam i o kojima volim da pišem i pričam, AT ima i standardne over ear slušalice ali i bežićne bubice. Ja nekako nisam fan bubica iako ih u kolekciji slušalica imam par jedno desetak komada, neotpakovanih jer su sve poklon. Znam, luda sam ali pokloni se ne prenose dalje, mada… moraću da smislim kako da ih iskoristim. Najprodavaniji model AT bubica je ATH-SQ1TW kojih ima u više boja ali se u našim radnjama trenutno mogu naći samo crne i bele. Model koji je sve popularniji, i to nakon recenzije koju je uradio Dušan Srbljak, AXE je ATH-CKS50TW.

Ovaj model se može pronaći u Gigatron radnjama ali hajde da vidimo zbog čega je tako dobar.

Osnovno o ovom modelu

Kako sam već napisala, mnogo je bežičnih slušalica, ne samo kod mene lično već i u našim radnjama. Impulsivna kupovina nije uvek najbolje rešenje, dok je preporuka prodavca uvek dobrodošla ali nećete u svakoj radnji pronaći nekog koji je specijalizovan samo za slušalice.

Kako možete razlikovati jedan par pravih bežičnih slušalica od svih ostalih pravih bežičnih slušalica slične cene koje su već na tržištu? Neko bi rekao, birajte proveren brend i ipak malo stražite. Uverite se da im baterija dugo traje, da imaju odlične specifikacije i zvuk koji je iznad proseka.

  • ATH-CKS50TW su relativno male i lagane, što znači da su udobne.
  • Trajanje baterije je bolje od većine alternativnih dizajna.
  • IPX4 otpornost na vodu što ih čini idealnim i u uslovima jačeg znojenja ili kada pada kiša
  • Imaju Bluetooth 5.2 sa aptX Adaptive
  • Drajveri su punog opsega od 9 mm
  • I fantastična kontrolna aplikacija sa punom funkcijom.

Kutija

Audo-Technica ostaje verna svom minimalizmu pa tako ovaj model stiže u standardnoj beloj kutiji koja na sebi ima osnovne specifikacije i sliku slušalica. U kutiji možete pronaći:

Audio-Technica ATH-CKS50TW True Wireless slušalice

  • Kutiju za punjenje
  • USB Kabl za punjenje
  • 3 dodatna para silikonskih navlaka

Uputstvo

Dizajn

Estetski, S50 kutija i slušalice izgledaju odlično. Na većoj strani, kućište je elegantno, čini se čvrstim prilikom otvaranja i zatvaranja i ima indikatorska svetla za preostalu bateriju, što je lep dodatak. Slušalice leže sigurno u kućištu, ali se i dalje lako mogu izvaditi. Same slušalice su takođe malo veće, ali su lagane i izgledaju relativno neupadljivo. Umesto da nudi komande dodirom na bilo kojoj slušalici, S50 ima dugme na bilo kojoj slušalici koje može da obavlja sve iste funkcije. Ova podešavanja se mogu prilagoditi u Connect, Audio-Technica aplikaciji za kontrolu slušalica. Sve u svemu, CKS50 ima neverovatno visok kvalitet izrade.

Dizajn ATH-CKS50TW ima nove drajvere od 9 mm za koje se kaže da daju bolji bass odziv. Što se tiče funkcija, S50 poseduje dosta funkcija koje postaju standard u modernim pravim bežičnim slušalicama, kao što su praćenje buke u okolini, režimi poništavanja buke, aplikacija sa opcijama prilagođavanja i kompatibilnost sa 3D prostornim zvukom. Same slušalice mogu da daju 20 sati neprekidne reprodukcije pre nego što im zatreba punjenje, a kućište može da izdrži dodatnih 30 sati.

Aplikacija

Kada se bubice uključe, biće vam rečeno da li je baterija kompletno napunjena, srednje ili malo, ali za preciznije očitavanje možete preuzeti aplikaciju Audio-Technica Connect. Proces uparivanja glatko teče. Pored preciznih nivoa baterije, aplikacija vam takođe omogućava da prelazite između audio codec-a i režima za poništavanje buke, i da podesite petopojasni grafički ekvilajzer. Sa ovim poslednjim, možete da podesite klizače da biste pronašli podešavanje koje vam odgovara ili da izaberete jedno od pet unapred podešenih vrednosti – Original, Bass Boost, Clear Vocal, V-shaped ili Treble Enhance.

Aplikacija Connect vam takođe daje pristup nekim korisnim opcijama prilagođavanja kao što su podešavanje balansa levo/desno i inkrementalna kontrola jačine zvuka od 16, 32 ili 64 koraka, kao i mogućnost podešavanja Sony 360 Reality Audio profila.

Ova funkcija vam omogućava da slikate svoje uši, koje se zatim mapiraju da bi se napravio personalizovani audio profil od 360°. Ideja je da projektujete različite delove audio zapisa oko vaše glave da biste dali sveobuhvatniji osećaj uranjanja. Kompatibilan je samo sa odabranim uslugama – Tidal, Artist Connection i nugs.net – ali je i dalje vredan pažnje.

Zvuk

Kada krenete da slušate muziku sa ovim slušalicama, uverićete se da je Audio-Technica brend koji zna šta radi po pitanju zvuka, a njihovo znanje i rad blistaju tokom testiranja ATH-CKS50TW. Njihovi drajveri od 9 mm proizveli su zvuk unutar široke zvučne scene koja je pojedinim elementima kompozicije pružila dovoljno prostora za disanje. Ovi pojedinačni elementi su veoma dobro rukovani, sa oštrim visokim tonom koji ostaje detaljan pri velikoj jačini zvuka i čistom reprodukcijom vokala. Bass je dovoljno zadovoljavajući uz originalni ekvilajzer, ali ako želite više ritma, podešavanje Bass Boost dobro radi svoj posao. Ono što će Vas “oduvati” je klasična muzika, i muzika iz poznatih filmova. Činiće Vam se kao da u svojoj sobi imate orkestar.

Uparivanje sa više uređaja

Multipoint uparivanje, uparivanje sa više tačaka postaje sve uobičajenije uključivanje za prave bežične slušalice,đ. Možda ćete imati malo kašnjenje pri promeni izvora, ali mogućnost prebacivanja između slušanja muzike na telefonu i gledanja na primer Netflix-a na računaru se pokazalo veoma korisnim i dobrim. Bilo je minimalnog malog kašnjenja između pokreta usta i govora, ali je malo verovatno da ćete to primetiti osim ako posebno ne pazite na to. Ovo je dobra opcija ukoliko koristite i dva mobilna telefona.

Zaključak

Ima mnogo toga što će Vam se dopasti kod ATH-CKS50TW, sa zvukom koji impresionira u širokom spektru žanrova, brojnim korisnim funkcijama, uključujući podršku za odličan Sony 360 Reality Audio, i nekim od najboljih baterija koje su dostupne u paru slušalica za poništavanje buke. Međutim, postoji nekoliko prepreka koje treba prevazići. Dizajn nije moderan a kontrole mogu biti bolje, ali ako ste prvenstveno zabrinuti za kvalitet zvuka i trajanje baterije, Audio-Technica ATH-CKS50TW ima oba.

ZA
Dugo trajanje baterije
Impresivni set
Sony 360 Reality Audio

PROTIV
Lagane kontrole
Osrednje poništavanje buke
Kutija bi mogla da bude manja

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Saradnik na portalu Indijanka Danka
Indijanka Danka ili Danica Manojlović je utrla put mnogim ženama u svetu IT-ja i gejminga u Srbiji. Jedini nosilac nagrade IT Award za najuspešniju ženu u Srbiji, finalista kampanje godine u Londonu organizacije Women in Games, autor i voditelj prve emisije o gejmingu kod nas, direktorka prve gejmig televizije u Srbiji i saradnik nekih od najpoznatijih kompanija na svetu. Blogerka, zaljubljenik u kulturu i majka.
Na društvenim mrežama
Copy link