WellnessLand Fitness & Spa na Vračaru

Nenad Peric 21. april 2024.

Red je da vidimo gde to možete da se brčkate na Vračaru. I to prekoputa policije! Upozorenje: počev od ulaza sve je podređeno vašem neograničenom uživanju!

Ne gubeći vreme uskačem u kostim Supermena! Prvo ćemo malo da se razdrmamo, a onda opustimo. Prvo malo zagrevanja…

Grupa devojaka igra čudnu igru – ko prvi zgnječi veliku loptu časti piće. Stajem na pokretnu traku, ubrzavam, podešavam uspon, samo da ne zaboravim da skrenem kod Abukerkija… Onda uzimam tegove, bog bi ga znao zašto. Zabava kao u stara dobra vremena Inkvizicije! Odoh ja da vozim bicikl i pedalirao sam k’o na Olimpijadi u Londonu.

Presvlačenje u kupaće gaće, a onda raindrops keep falling on my head… Odmah uskačem u bazen dug deset metara, širok 4 metra i opremljen uređajem za plivanje u mestu. Tu formulišem sopstvenu teoremu: svako telo potopljeno u vodi, teži da u tom stanju i ostane. A onda su Ivica i Marica videli džakuzi i tamo se zaputili. Mlazevi se mogu iskoristiti za refleksologiju…

Vreme je da ogrejem kosti na tepidariumu, toj božanskoj rimskoj novotariji. Prevedeno na jezik čoveka iz naroda u pitanju su anatomski grejani kameni ležajevi koji opuštaju napetu leđnu muskulaturu. Zagrejan malo iznad prosečne temperature ljudskog tela (37 do 39°C), tepidarijum leči skoro isto tako efikasno kao ilovača. Kao rezultat upotrebe tepidariuma, telo emituje istu temperaturu koju prima sa grejanog ležaja, a upotreba energije ostaje minimalna – na taj način, telo je zagrejano, ali ne i oznojano, što blagotvorno utiče na ceo organizam i vraća ga u balans. Sećam se žabe koju ubace u šerpu i menjam poziciju. Red je da se malo razdesim. Uskačem, nepromišljeno u maleni bazen. Voda je hladna, pa čuka ili ojača ili otkaže. Instant kardio test!

Red je na saune – otrovi bežte’ iz tela moga! Tek u sauni saznam šta znači biti pripadnik “nebeskog naroda”… Ponuda sauna je kao kad pred decu iznesete par torti. Pa šta i kad izabrati: finsku saunu (90°C), rusku banju (50-60°C), parno kupatilo – sultani Osmanlije voleli su ta kupatila s atmosferom prezasićene pare (a sirotinja raja znojila se od razrezanih poreza i nameta). I tako, odležao sam u finskoj sauni, 15 minuta, takoreći barikiran…

Nakon kompletnog tretmana zalutao sam u kafe. Rekoše me da je preporučljivo konzumiranje tečnih vitamina. I tako sam obavio generalku, poslom napaćenog organizma i pripremio ga za nove radne poraze. Odoh da se malo odmorim, pardon dremnem!

Autor teksta je Nenad M Perić / Putokaz, Foto: openfoodfacts.org
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Saradnik na portalu Nenad Peric
Hroničar svog vremena, hedonista esteta, samosvesni kosmopolita. Buntovnik s razlogom. Namerno drugačiji. Sanjar koji s obe noge stoji na zemlji. I putuje… Nenad M. Perić je urednik internet stranica Kulturnik, Putokaz, Belgrade online i WineJour. Njegova interesovanja prvenstveno usmerena ka kulturi i umetnosti, putovanjima i planinarenju i naravno vinu i gastronomiji.
Na društvenim mrežama
Copy link