Višnjička dobila i treću traku u prvom delu proširenja

Palilula.info 25. marta 2023.

Prvi deo proširenja Višnjičke ulice uspešno je priveden kraju i ovaj putni pravac, na delu od Mirijevskog bulevara do puta za Adu Huju, pušten je za redovan saobraćaj.

Kompletna rekonstrukcija ove saobraćajnice, prema najavama gradskih čelnika, biće završena do kraja godine.

Reporteri “Novosti” uverili su se da je potez od 400 metara završen nešto pre roka, određenog za kraj marta. Razdelno ostrvo je sa obe strane pretvoreno u dve saobraćajne trake, koje će doprineti bržem protoku automobila. Tako će posle kompletnog uređenja Višnjičke ulice autobusi i taksi-vozila dobiti svoju traku.

– Očekujemo da kompletna rekonstrukcija bude završena do kraja kalendarske godine – rekao je gradonačelnik Aleksandar Šapić. – U pitanju je izuzetno prometna ulica, zbog čega ćemo obaveštavati javnost i potruditi se da što manje utičemo na odvijanje saobraćaja. Predviđeno je da se radovi obave u tri faze, od kojih će prva imati četiri potfaze.

Drugi pišu

Posle završetka prvog poteza, radnici i građevinske mašine prelaze na drugu potfazu, od puta za Adu Huju do Diljske ulice, nakon toga od Diljske do ulaza u garažu TC “Big fešen” i četvrta potfaza do Ulice vojvode Micka Krstića.

Druga faza rekonstrukcije obuhvata rastojanje od Ulice vojvode Micka do raskrsnice sa Ulicom Mije Kovačevića, gde će u posao biti uključena i Elektromreža Srbije, a posao bi trebalo da bude završen do kraja leta. Treća faza je od Mirijevskog bulevara do raskrsnice sa Slanačkim putem, gde se formira trokraka kružna raskrsnica, a dužina poteza koji se radi u ovoj fazi je 420 metara.

Izvor: Novosti.rs, Foto: Nikola Skenderija

Palilula.info ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Palilula.info je pokrenula svoju online prodavnicu, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad portala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Youtube nalogu.

Podrži Palilula.info
Višnjička dobila i treću traku u prvom delu proširenja
Copy link