Beogradski atletski klub treći najuspešniji tim za ovu godinu

Palilula.info 8. oktobar 2021.

Beogradski atletski klub sa Karaburme je veoma uspešno završio takmičarsku sezonu.

Podvučena je crta na sezonu 2021 i nakon gotovo punih 9 meseci takmičenja, ekipa sa Karaburme BAK osvojila je treće mesto sa osvojenih 70481 bodova. Posle zimske i letnje sezone, BAK se nalazi na sjajnoj trećoj poziciji u Srbiji na godišnjoj top listi od preko 80 klubova, a prvi na listi po broju bodova osvojenih na Međunarodnim takmičenjima za Srbiju!

Ove godine ukupno 83 kluba je uzelo makar bod na nekom od takmičenja Srpskog atletskog saveza od ukupno 106 klubova. Sabirali su se bodovi osvojeni na prvenstvima Srbije u dvorani i na otvorenom, zimskom bacačkom kupu, ekipnim prvenstvima, prvenstvima Srbije van stadiona, finalima kupova, na međunarodnim takmičenjima (reprezentativnim) i oboreni državni rekordi. Svi ti rezultati u svim uzrasnim kategorijama (seniori, juniori, mlađi juniori, pioniri, mlađi pioniri i višeboj) su se sabrali i tako se došlo do konačne liste uspešnosti klubova za 2021.

Kada su međunarodna, odnosno reprezentativna takmičenja u pitanju najviše bodova je osvojio BAK. BAK-ovci su imali 5 predstavnika na Evropskom dvoranskom Prvenstvu, najviše predstavnika na Kupu Evrope i doneli su reprezentaciji Srbije najveći broj bodova. Takodje, imali su učesnika Olimpijskih Igara u Tokiju kao i 3 predstavnika na U23 Evropskom na otvorenom.

Izvor: BAK Beograd, atlex.rs
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Copy link