Počeo trodnevni Festival ulične hrane u Tašmajdanskom parku

Palilula.info 10. maj 2024.

Danas od 13 časova počeo je festival internacionalne ulične hrane koji je pozicioniran u centralnoj zoni Tašmajdanskog parka, a predstaviće posetiocima više od 15 zanimljivih izlagača beogradske Street Food scene.

Ovogodišnje prvo izdanje Street Food Festivala pod nadimkom “Palilulac” održaće se od 10. do 12. maja u jednom od najlepših beogradskih parkova odakle je i potekao 2019. godine. Festival je počeo u 13 časova i trajaće do 23 časova, kako danas tako i u subotu i nedelju, a posetioci će imati prilike da istraže čak sedam različitih svetskih kuhinja.

Kako je festival potekao iz Tašmajdanskog parka, gde se prvi put održao 2019. godine, organizatori su se potrudili da ispune očekivanja posetilaca pa će zato predstaviti više od 15 zanimljivih izlagača beogradske scene, ali i posebnog gosta iz Hrvatske koji će na licu mesta pripremati nesvakidašnja jela inspirisana azijskom kuhinjom.

Tokom vikenda će u Tašmajdanskom parku moći da se probaju specijaliteti kao što su korejske palačinke i topoki, tradicionalni japanski suši, azijska fuzija vok specijaliteta, čuveni američki korn dog, autentični italijanski sendviči, pice i paste, burgeri od najkvalitetnijeg mesa, ali i libanski specijaliteti, kao što su shanjarma i falafeli, kineski damplinzi, nudle i prolećne rolnice, kobasice domaćih proizvođača, slatke i slane knedle i home made sladoled.

Kako uz dobru hranu obavezno ide i dobra muzika, za to su se pobrinuli i ovaj put poznati Dj-evi sa gradske klubske scene, pa će tako u Tašmajdanskom parku nastupiti: DJ Katja , Goran Starčević, Def In Mini, Vanja Bursać i mnogi drugi koji će svojim muzičkim odabirom upotpuniti festivalsku atmosferu.

Ovo je od samog početka društvenoodgovorni festival koji skreće pažnju javnosti na značaj zaštite životne sredine i reciklaže, kao i na mogućnost beskonačnog recikliranja aluminijuma. Zato će na više različitih punktova na festivalu biti postavljanje kutije za odlaganje iskorišćene aluminijumske ambalaže, a promoteri sa specijalnim rančevima, u koje je takođe moguće odložiti iskorišćenu limenku, biće na licu mesta.

U subotu će umetnici ulične hrane kroz svojevrstan performans oslikati umetničku instalaciju „pidželatu” koja je sačinjena od limenki, a koja ima cilj da dodatno skretane pažnju javnosti na značaj reciklaže i zaštite životne sredine.

Ulaz na festival je besplatan, a radno vreme festivala je od 13 do 23 h.

Izvor: Euronews Srbija, Politika.rs, Foto: Promo
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Copy link