Tomislav Ivanović – Vinska ličnost godine na Balkanu!

Palilula.info 9. jun 2024.

Laureat nagrade dodeljene završnog dana ocenjivanja BIWC kaže da je ona ogroman podsticaj za dalji rad, i kompliment za vinsko novinarstvo u Srbiji.

Lepa vest za Srbiju stigla je iz Bugarske: na ovogodišnjem ocenjivanju Balkans International Wine Competition, naš vinski bloger i sudija Tomislav Ivanović proglašen je za balkansku vinsku ličnost godine! Ivanović se tako našao u vrlo probranom društvu, jer su dosadašnji dobitnici ove nagrade bili Pol Robert Blom, Kerolajn Gilbi MW i Rod Smit MW, globalno priznati eksperti za vina ove regije.

U prvoj reakciji na osvajanje nagrade dodeljene
na gala večeri u vinariji Katarzyna Estate u Bugarskoj, Ivanović kaže da je ovo priznanje veliki podsticaj za dalji rad:

– Osećam se vrlo iznenađeno jer zaista nisam očekivao, a u isto vreme vrlo srećno i ispunjeno jer vidim da se primećuje dugogodišnji rad i da ostavljamo trag svi mi koji se bavimo pisanjem o vinima i pratimo vinsku scenu na Balkanu. Ovo mi je podsticaj da nastavim dalje jer treba puno energije i za putovanja i za pisanje i za prikupljanje informacije. To je lepa vest i za Srbiju, jer pokazuje da ima i dobra vina i dobre novinare.

Tomislav Ivanović kaže da je zadovoljan ovogodišnjim BIWC-om:

– Ove godine je bilo jako malo vina koja su za eliminaciju jer ne ispunjavaju kriterijume. Jedva čekam da vidim ukupne rezultate, a na slepom ocenjivanju imali smo neka zaista vrhunska vina i mislim da smo sve bliži svetskoj sceni i svetskom benčmarku i tome da kažemo da balkanska vina imaju ne samo vrhunski kvalitet nego i svoj identitet i karakter – navodi ovogodišnji laureat nagrade za balkansku vinsku ličnost godine.

Izvor: vinoifino.rs
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Copy link