„Simply the best“: Rok simfonija posvećena kraljici roka

Nenad Peric 2. novembar 2023.

“Simply the best“ rok simfonija posvećena kraljici rokenrola i muzičkoj ikoni Tini Tarner, biće izvedena 01. februara u mts Dvorani.

Premijerno izvođenje u Zrenjaninu, kada su Zrenjaninska filharmonija, bend i solisti svirali antologijske rok pesme, pokazalo je da u Srbiji i regionu ljudi vole i poštuju lik i delo Tine Tarner , ali i spoj žestine roka i prefinjenosti orkestra.

Kraljica roka“ ostavila je neizbrisiv trag u svetu muzike, zabave i kulture. Neiscrpna je inspiracija mnogima, a njen značaj oseća se i u generacijama koje dolaze. Njeni hitovi kao što su „Proud Mary“, „What’s Love got to do with It“, „Simply the best“, i mnogi drugi, postali su klasici.

Rok simfonija „Simply the best“ prvenstveno je posvećena njoj, Tini Tarner, koja je inspirisala i Zrenjaninsku filharmoniju.

Posetioci će imati prilike da čuju neke od njenih najuticajnijih i najpoznatijih pesama, ali i numere muzičara koji su delovali u sličnom periodu kad i ona.

Veliki zadatak da „uđe u njene cipele“ poveren je solistikinji Julijani Vincan, dok će Aleksandar Bojović izvesti pesme bendova kao što su „Gun’s and roses“, „Deep purple“, „AC/DC“, ali i čuvene duete koji su obeležili Tininu svetsku karijeru. Dirigent je Mikica Jevtić.

Karte su već u prodaji na sajtu mtsdvorana.rs i na blagajni mts Dvorane.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Saradnik na portalu Nenad Peric
Hroničar svog vremena, hedonista esteta, samosvesni kosmopolita. Buntovnik s razlogom. Namerno drugačiji. Sanjar koji s obe noge stoji na zemlji. I putuje… Nenad M. Perić je urednik internet stranica Kulturnik, Putokaz, Belgrade online i WineJour. Njegova interesovanja prvenstveno usmerena ka kulturi i umetnosti, putovanjima i planinarenju i naravno vinu i gastronomiji.
Na društvenim mrežama
Copy link