Najnovije modne tendencije za letnju sezonu koja je pred nama

Palilula.info 4. aprila 2023.

Sa dolaskom dužih i toplijih dana polako odbacujemo jakne i džempere, a koncept slojevitog oblačenja ostavljamo za sledeću zimsku sezone.

Letnji meseci su omiljeni period godine iz različitih razloga – sunce, more, godišnji odmori i garderoba koja svojim lepršavim materijalima upotpunjuje celu atmosferu i čini da se u svakom trenutku osećamo prijatno i udobno. Predstojeća letnja sezona donosi nam pregršt novina, ali i vraća stare favorite u modne tokove, naglašavajući pre svega komfor koji odevni predmet treba da pruži, kao i njegovu primenjivost na sve stilove.

Donosimo vam vruće vesti sa modnih pista, predstavljajući komade koji će dominirati ovog leta, a kojima sasvim sigruno nećete moći odoleti. Osvežite vaše modne kombinacije ovim interesentanim predmetima i obogatite vaš stil najnovijim trendi krpicama!

Široki teksas

Poslednjih godina farmerke su poprimile različite oblike i nekako stigle od ultra uskih do širokih nogavica. Prednost ovog modela jeste što savršeno odgovara svakom tipu tela i što se odlilčno kombinuje sa drugim komadima garderobe. Široke farmerke više nisu rezervisane samo za muškarce, već i žene mogu da uživaju u komforu koje one pružaju, a ukoliko poželite da izbegnete opušteniji stil, bez problema ih možete upariti sa kožnim salonkama ili sandalama. Ovo je komad garderobe koji ćete obožavati u svakom trenutku, bez obzira da li idete u kupovinu, večernju šetnju ili izlazak u grad.

Povratak baletanki

Svi dobro pamtimo 2000-te kada je prosto bilo nemoguće ne posedovati barem jedan par baletanki u svom cipelarniku. Iako mnogi povratak ove popularne obuće uzimaju sa rezervom i blagim negodovanjem, ne možemo da poreknemo lakoću baletanki i njihovo uspešno kombinovanje sa najrazličitijim komadima garderobe. Farmerke, haljine, pantalone na peglu, ravne suknje – bez obzira za koji odevni predmet se odlučite, baletanke će biti vaš verni pratilac u svakom modnom izdanju. Ukoliko želite da odmorite vaša stopala od potpetica, a da pritom izgledate šik i ženstveno, nećete pogrešiti ako odaberete neki od zanimljivih modela ove popularne ravne letnje obuće.

Pamučne majice sa printom

Jedan od omiljenih komada garderobe prolećno/letnje sezone svakako jesu jednobojne pamučne majice sa različitim motivima. Ovi odevni predmeti karakteristični su za ležerniji stil odevanja i popularni su među mlađim generacijama, pa su tako često i sredstvo komuniciranja. Pamučna Stranger things majica biće logičan odabir fanova ove Netfliksove serije, kojom šaljete jasnu poruku o vašem ukusu i određenim stavovima koje imate. Ukoliko želite da postignete manje ležeran look, onda ćete željenu majicu ukombinovati sa jednobojnim pantalonama i sakoom. Čini se da trend klasičnih majica sa printom nikada ne umire, već svake sezone dobija drugačiji grafički izraz.

Neonske boje

Pravo sa modnih pista stižu nam neonske nijanse koje savršeno nadopunjuju preplanuli ten i idealan su izbor za svaku letnju kombinaciju. Zamislite lepršavu neon-žutu košulju i crni jednodelni kupaći kostim dok se izležavate na plaži i uživate u rashlađenom koktelu. Ukoliko odaberete aksesosare kao što su torbe, ešarpe i šeširi u nekoj od neonskih boja, začinićete svaku odevnu kombinaciju i biti primetni gde god da se pojavite. Neutralne boje su odličan kontrast upadljivim i neonskim, te zajedno ostavljaju snažan efekat na posmatrača i savršeno se nadopunjuju. Budite smeli i ekspermintišite sa bojama, jer leto je sezona kada je sve dozvoljeno.

Opsesija kargom

Kargo pantalone, suknje i šortsevi beleže svoj veliki povratak i neizostavni su modni detalji predstojeće letnje sezone. Obeležile su 2000-te godine, a nosile su ih gotove sve slavne linosti iz filmske i muzičke industrije. Osobenost kargo stila jesu široke i komotne nogavice sa izraženim džepovima sa strane, što ih čini veoma komfornim odevnim predmetom koji možemo nositi u svakodnevnim prilikama kada želimo da izgledamo opuštenije. Ove funkcionalne pantalone prvenstveno su napravljene za svrhu britanske vojske 1938. godine, kako bi u prostrane džepove mogle da se spakuju sve neophodne potrepštine. Zbog svoje praktičnosti i udobnosti, postale su modni imperativ i omiljeni odevni predmet mnogih.

Leto nam donosi pregršt novina kada je reč o modnim trendovima, a tu su i stari favoriti čiji povratak željno očekujemo i radujemo se njihovom novom ruhu. Osvežite vaše ormare ovim trendi komadima spremni dočekajte najdinamičniju sezonu!

Autor teksta je Velibor Živkov, Foto: pexels.com
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, Threads i Linkedin.
Najnovije modne tendencije za letnju sezonu koja je pred nama
Copy link