Aorus C500 Glass – novo kućište za igrače

Dušan Paklar 30. maj 2022.

Kompanija Gigabyte, vodeći proizvođač premium opreme za igrače danas je predstavila novo kućište namenjeno igračima.

U pitanju je Aorus C500 Glass kućište. Kućiste je dizajnirano sa izvanrednim hlađenjem na umu, mrežasti prednji i gornji deo pruža optimizovan protok vazduha sa podrškom za ploče sve do E-ATX standarda.

Ono što je zanimljivo jeste da u ovo kućište možete ugraditi radijator vodenog hlađenja od 420mm. Od ostalih karakteristika koje krase ovo kućište izdvojili bi mogućnost odličnog uređivanja kablova, vratanca na prednjoj strani kućišta, ugrađeni kontroler za povezivanje ARGB ventilatora i RGB svetlosnih traka i stranicu od kaljenog stakla debljine 4mm. Ukoliko preuzmete RGB Fusion 2.0 softver, možete po želji podešavati razne svetlosne RGB efekte i boje i na taj način uskladili ovo kućište sa ostalim AORUS uređajima.

Kućište podržava sve standarde matičnih ploča ukljućujući i E-ATX, možete ugraditi hladnjak za procesor maksimalne visine 190mm, grafičku kartu dužine 420mm i napajanje od 220mm.

Na prednjoj strani možete ugraditi tri 120mm ili 140mm ventilatora, dva 140mm ili tri 120mm ventilatora na gornjoj strani i jedan 140mm ili pak dva 120mm pozadi. Uz kućište dobijate već ugrađene ventilatore od toga tri ARGB ventialtora od 120mm sa mogućnošću kontrole obrtaja napred i jednim 120mm ARGB ventilatorom pozadi. Što se vodenog hlađenja tiče, podržan je radijator veličine 420mm na prednjoj strani, 360mm gore i 140mm varijanta pozadi.

Za skladištni prostor i skladištenje podataka možete ugraditi dva 2.5″ ssd uređaja ili dva tvrda diska (HDD).

Grafički adapter se može instalirati i u vertikalnom i u horizontalnom režimu, a na vama je da izaberete. Ako ste ljubitelj vertikalnog položaja grafičke kartice, obradovaće vas činjenica da uz ovo kućište dobijate i dva vertikalna držača koji podržavaju grafičke adaptere od 73mm i 160mm debljine.

O bočnoj stranici koja poseduje kaljeno staklo se naročito vodilo računa sa posebnim rešenjem koje sprečava da slučajno padne ili da se ispusti. Kada se bočna strana otvori, ona se nagne pri vrhu i na taj način obezbeđuje lagano uklanjanje stranice. Poseduje i filtere za prašinu na gornjoj, donjoj i prednjoj strani. Filteri na gornjoj i prednjoj strani su na bazi magneta dok je donji potrebno odvojiti.

Aorus C500 Glass je sjajan izbor za korisnike koji vole da uklope sve Aorus proizvode koje poseduju ili tek planiraju svoj novi računar. Više informacija možete dobiti na stranici: www.gigabyte.com/PC-Case/GB-AC500G-ST

Ostatak slika iz galerije možete pogledati u nastavku

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Saradnik na portalu Dušan Paklar
Dušan Paklar ima završenu Visoka škola strukovnih studija opšteg smera u Požarevcu i IT Akademiju, Network Administration, u Beogradu. Poseduje višedecenijsko interesovanje za informatiku i nove tehnologije i poseduje poznavanja tehnike guerilla marketinga.
Na društvenim mrežama
Copy link