Diznijev crtani film “Praise Petey” – Negativan uticaj na decu

Palilula.info 16. novembra 2023.

Nova Disneyjeva serija pod nazivom “Praise Petey”, prema izveštajima, govori o mladoj devojčici koja nasleđuje kult žrtvovanja ljudi, svog oca krvopije čiji logo ima svevideće oko, zajedno s ritualnim ubistvom i ljudskim žrtvama, citiramo jedan izvor.

Proizvod Disney Television Studios, “Praise Petey” je nešto što roditelji neće hteti da njihova deca gledaju, uprkos tome što nosi naziv robne marke Disney. Za izvršnu produkciju bio je zadužen Mikea Judgea, Grega Danielsa i Dustina Davisa iz Bandera Entertainmenta, animirana komedija za odrasle u kojoj glume i John Cho i Kiersey Clemo.

The Hollywood Reporter opisao je kao “animiranu komediju za odrasle”, “Praise Petey” prikazuje devojku zvanu “Petey” koja se bori sa svojim životom koji se okreće naglavačke kada se mora preseliti iz života u velikom gradu na mesto zvano Nova Utopija, smeštenu negde u divljini „Zapadne Karoline“. To je zajednica koju je osnovao njen otac, koga je jedva poznavala. Ovde je svako deo kulta. Još gore? Veruju da je Petey njihov spasitelj. U očajnoj potrazi za hranom i usmerenjem dok ne dođu vanzemaljci da ih pokupe, meštani Nove Utopije smatraju da je dolazak Petey ispunjenje proročanstva i njihov život ponovo ima neki smisao.

Foto: hollywoodreporter.com

Serija je inspirisana nekim stvarnim kultovima kao što su Rajneeshpuram kult (religiozni kult sa severozapada SAD, iz okruga Wasco, Oregon).

Nova animirana serija “Praise Petey” govori o ritualnim ubistvima, ispijanju krvi i (Sotonskom) kultu čiji je logo Svevideće oko, što možete videti i sami u trejleru.

“To što si ovde znači da se proročanstvo o povratku velike kćeri ispunilo”, kaže jedan od likova, kojem je glas pozajmio glumac John Cho sa lažnim južnjačkim naglaskom, u dvominutnom trejleru.

“Je li ovaj grad dobro?” Petey pita pre nego što drugi lik, kojem je glas pozajmila Kiersey Clemons, odgovori sa: “Ne, umiremo od gladi.”

Osnaživanje žena je naravno istaknuta tema u “Praise Petey”

Kao i obično, Petey je predstavljena kao nezavisna, osnažena žena koja prkosi patrijarhatu, što je doduše zlo u kontekstu premise serije. Petey preuzima na sebe uklanjanje kultnih elemenata iz grada svog oca i daje zajednici drugačiji put napred.

“Nema više ljudskih žrtvi”, kaže Petey, odevena u “haljinu od cveća poput midsommara”, članovima zajednice Nova Utopija nakon što je dobila moć. “Imam viziju za Novu Utopiju, i ona je svetla!”

Drugim rečima, zli patrijarhat rušio je Novu Utopiju, pa je morala ući žena i promeniti sve kako bi se pretvorilo u raj.

Serija ukazuje na ideju da svi mi pripadamo kultovima na neki način, i (što je mračnije) da mnogi od nas duboko u sebi žele da im se kaže šta da rade i u šta da veruju.

Vanzemaljac, starešina iz Nove Utopije, Foto: hollywoodreporter.com

Izvor: logicno.com, hollywoodreporter.com
Diznijev crtani film “Praise Petey” – Negativan uticaj na decu
Copy link