Specijalna nagrada za orkestar iz OŠ “Olge Petrov” iz Padinske Skele

Palilula.info 28. aprila 2023.

Na gradskom takmičenju orkestara osnovnih škola grada Beograda, orkestar OŠ “Olga Petrov” Padinska Skela je osvojio specijalnu nagradu i 100 poena, čime su deca pokazala zavidan nivo u interpretaciji i muziciranju.

Time su se plasirali na Republičko takmičenje. U nadmetanju na gradakom takmičenju učestvovalo je 12 orkestara.

U Dečjem kulturnom centru Beograd, u okviru ovogodišnjih Dečjih muzičkih svečanosti, održalo se Gradsko takmičenje vokalnih grupa pevača i horova. U Velikoj sali „Donka Špiček“ učenici mlađih i starijih razreda osnovnih škola Beograda nastupili su u četvrtak, dok su danas, u petak, predstavili orkestri i mali instrumentalni sastavi osnovnih škola Beograda.

DEMUS – Dečje muzičke svečanosti osnovnih škola Beograda tradicionalno organizuje Dečji kulturni centar Beograd, u saradnji sa Gradskom organizacijom i opštinskim organizacijama „Prijatelja dece Beograda“.

Kao jedine u našem gradu koje afirmišu rad muzičkih sekcija osnovnih škola Beograda, Dečje muzičke svečanosti održavaju se svake godine od marta do maja. Program obuhvata školsko, opštinsko i gradsko takmičenje, na kojem učestvuje više hiljada dece kao solisti ili u okviru malih vokalnih sastava (dueti, terceti, kvarteti), vokalnih grupa pevača, horova, malih instrumentalnih sastava i orkestara.

Pobednici svih kategorija predstaviće se na Reviji pobednika DEMUS 2023 u petak, 12. maja 2023. od 10.00, na Velikoj sceni „Donka Špiček“ Dečjeg kulurnog centra Beograd.

Takmičenje prati i ocenjuje stručni žiri u sastavu naših eminentnih profesora muzike: Snežana Despotović, dirigent Dečjeg hora RTS-a; Nikoleta Dojčinović, muzički urednik Radio Beograda; Miroslava Petrov, savetnik u Ministarstvu prosvete i Mirjana Miličić Prokić, muzički urednik DEMUS-a.

Izvor: danubeogradu.rs, Foto: Privatna arhiva Velja Belić

Palilula.info ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Palilula.info je pokrenula svoju online prodavnicu, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad portala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Youtube nalogu.

Podrži Palilula.info
Specijalna nagrada za orkestar iz OŠ “Olge Petrov” iz Padinske Skele
Copy link