Gori Stara Karaburma: Redovi ispred Omladinskog stadiona

Palilula.info 18. decembra 2022.

Nekada su bili deo fudbalske elite, osvajali su najvrednije nacionalne trofeje, ali prethodnih godina suočavaju se sa velikim problemima.

OFK Beograd već nekoliko sezona tavori u nižim rangovima takmičenja u okviru srpskog fudbala. U aktuelnoj sezoni takmiče se u trećem rangu, Srpskoj ligi Beograd gde su nakon prvo dela šampionata sa skorom od pet pobeda, devet remija i jednog poraza zauzeli petu poziciju i svi na Staroj Karaburmi nadaju se da će već tokom predstojećeg proleća moći da se uključe u borbu za plasman u Prvu ligu Srbije.

Prethodnih meseci svi u klubu usmereni su ka oporavku nekadašnjeg giganta, a u tom cilju danas je na Omladinskom stadionu na Staroj Karaburmi ponovo otvoren “Butik pobednik” koji u svom asortimanu ima proizvode sa logotipom OFK Beograda.

Gori Stara Karaburma: Redovi ispred Omladinskog stadiona

Foto: OFK Beograd

Svečano otvaranje odigralo se u subotu 17. decembra od 13.30 časova, a redovi koji su zabeleženi ispred fudbalskog zdanja pokraj Bogoslovije, samo govore u prilog da se u srpskoj prestonici gaje posebne emocije prema ovom fudbalskom kolektivu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OFK BEOGRAD (@ofkbeograd1911)

Fudbaleri OFK Beograda trenutno su na zimskom odmoru, a u borbu za vrh srpskoligaškog karavana započeće narednog proleća iz Dobanovaca gde će odmeriti snage sa ekipom Budućnosti. Prvi susret dve ekipe odigran je na Omladinskom stadionu 13. avgusta i okončan je bez pobednika rezultatom 1:1.

Možda niste znali

Omladinski stadion je dom fudbalera OFK Beograda. Stadion na staroj Karaburmi zvanično je otvoren 10. avgusta 1957. godine. Dve nedelje kasnije domaćin je odigrao svoju prvu utakmicu i to protiv tadašnje titogradske Budućnosti i “Romantičari” su slavili rezultatom 3:1. U kasnijem periodu, svoje prvenstvene utakmice kao domaćini, na ovom stadionu igrali su i Crvena zvezda, Partizan i novobeogradski Radnički.

Prema zvaničnim podacima, današnji kapacitet iznosi 19.100 mesta, mada je po osnovu projekta on iznosio i 23.820 mesta.

Danas je Omladinski stadion u izuzetno lošem stanju i neophodna mu je hitna rekonstrukcija.

Treba istaći da ee dom OFK Beograda i u nekadašnjoj SFR Jugoslaviji nalazio na listi deset najvećih stadiona.

Izvor: Republika.rs
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, Threads i Linkedin.
Gori Stara Karaburma: Redovi ispred Omladinskog stadiona
Copy link