Ritmičarke Palilule osvojile 42 medalje

Palilula.info 4. april 2023.

Proteklog vikenda u Pioniru održan 29 međunarodni „Palilula kup 2023”.

Ritmičarke Gimnastičkog društva Palilula osvojile su 42 medalje na 29. međunarodnom „Palilula kupu 2023”. Takmičarke domaćina okitile su se sa 23 zlata, deset srebrnih medalja i devet bronzanih.

Takmičenje u Beogradu okupilo je 350 takmičarki iz zemlje i inostranstva koje su se nadmetale u kategorijama pionirki, kadetkinja, juniorki i seniorki, uzrasta 6 do 20 godina.

Takmičenja ovog tipa veoma su važna za razvoj i održivost ženskog sporta i ritmičke gimnastike u Srbiji. Drago nam je da smo i ove godine, kada naš klub slavi 71 godinu postojanja, okupili veliki broj učesnica na „Palilula kupu“ koje su prikazale visok kvalitet – istakla je Dara Terzić Šterić direktorka Palilule.

Realizaciji takmičenja u velikoj meri pomogao je Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, kao i nekoliko sponzora

Palilula koja je osnovana 1952. godine, iznedrila je oko 100.000 takmičarki, od kojih 57 reprezentativki, od kojih je 18 učestvovalo na svetskim i evropskim prvenstvima, a njih tri na olimpijskim igrama. Klub se ponosi time da danas razvija vrhunsku i rekreativnu gimnastiku i okuplja 800 devojčica uzrasta 3-25 godina, od kojih se 400 takmiči u sistemima takmičenja Beograda i Srbije, a 35 su takmičarke najvišeg nivoa.

Foto: GD Palilula

Foto: GD Palilula

Foto: GD Palilula

Izvor: zurnal.rs, Foto: GD Palilula
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Copy link