Olden: Card Game je u test fazi

Indijanka Danka 15. marta 2023.

Napraviti dobru igru nije lako. Doći do novca za razvoj igre je nekada teže nego napraviti igru.

Traženje sponzora i ulagača može biti noćna mora, i obično se mali studiji okreću kickstarter kampanjama.

Pojedini se sećaju koliko je dugo domaći developer Ebb Software prikupljao novac za igru Scorn, i da je igra prvobitno planirana da se objavi 2018. godine. 5,636 ljudi je sakupilo €192,487 kako bi ovaj projekat oživeo.

Domaći studio interesantnog imena Dandy Rat pokušava isto, i koliko vidim, preostalo je još 7 dana do kraja kampanje. Proverite na LINKU kako igra izgleda i pomozite im da je završe.

Dandy Rat Studio je indie studio za razvoj igara, osnovan 2019. godine u Beogradu, od strane dva doživotna prijatelja sa zajedničkom strašću prema igricama. Počelo je kao ideja koja je prerasla u stvarnost. Cilj im je da prave originalne igre i franšize najvišeg kvaliteta.

Olden: Card Game je u test fazi

GamesCom 2022

O igri Olden

Olden: Card Game je onlajn igra za više igrača (1 na 1) zasnovana na potezu u kojoj igrači treba da sakupe 300 vrednosnih poena sa svojih karata, a da pritom ne dozvoljavaju protivniku da uradi isto. Oba igrača dele isti špil i imaju samo jedan potez po potezu. Ova igra je osmišljena tako da svaka bitka pruži drugačije i jedinstveno iskustvo. Mešavina jačih i slabih karata u vašoj ruci i špilu će stalno testirati vas i sposobnost vašeg protivnika da se prilagodite i izvučete najbolje u trenutnoj situaciji. Da bi igračima pružila oblik individualnosti i teorijske izrade van meča, igra nudi jedinstvene sisteme talenata po svakom avataru koji će igraču pomoći raznim pogodnostima.

Kako se igra Olden?

Jednostavno! Morate da izvučete kartu, a zatim odigrate jednu. I da, to je to. Međutim, postoji mnogo malih, bočnih mehanizama koji mogu obogatiti ovaj proces i učiniti ga strateški vrednim. Stvari kao što su sposobnosti karata, novčići favorizovanja, mehanika žrtvovanja, sposobnosti entiteta i slično će začiniti igru i dodati uzbuđenje.

Osnovna pravila

Da bi pobedio u igri, igrač treba da prikupi 300 vrednosnih poena. Vaš entitet dobija vrednosne poene kad god žrtvujete svoje karte. Na početku igre, oba igrača će dobiti po pet nasumičnih karata iz glavnog špila. Igrač koji igra 2. dobiće 50 novčića za uslugu kao oporavak. Kada vaš red počne, dobijate 2 žetona: žeton za akciju i žeton za izvlačenje.

Vaše opcije su:

Igrajte kartu i izgradite svoje prisustvo na tabli.

Uključite se u borbu tako što ćete napasti jednu od protivnikovih karata .

Žrtvovati sopstvenu kartu kako biste mogli da dobijete njenu trenutnu vrednost.

Ako uradite bilo koju od ove tri stvari, potrošićete vaš token akcije. Da biste potrošili svoj žeton za izvlačenje, jednostavno kliknite na glavni špil da izvučete kartu i to je to.

Sposobnosti karata

Za sada postoje 3 sposobnosti karata: efekat, pasivnost i borba (effectpassivecombat).

Efekat je nešto što će se desiti samo jednom, u trenutku kada igrač igra na kartu. Efekat karte se ne aktivira u slučajevima kada je pozovete ili oživite drugim kartama. Efekti se dešavaju samo ako se igraju direktno iz vaše ruke.

Pasivna sposobnost karte će biti prisutna sve dok je izabrana karta na tabli. Kada se kartica sa pasivnom sposobnošću ukloni sa table, njena pasivna sposobnost će nestati zajedno sa njom.

Borbena sposobnost je nešto što će se aktivirati samo kada se ta karta upusti u borbu sa neprijateljskom karticom.

Borba

Kao što je pomenuto, svoj red možete iskoristiti da izvršite akciju napada i uđete u borbu. Da biste izvršili napad, jednostavno stavite svoju kartu na vrh protivničke karte. Nakon jednog okreta, broj vrednosti vaše kartice će potopiti svoju vrednost u protivničku kartu. Ako vaša karta ima dovoljno vrednosti da uništi kartu vašeg protivnika, ona će to i učiniti, a zatim će se vratiti na vašu stranu table. Ako vaša karta nema dovoljno vrednosti da uništi protivničku kartu, ona će napraviti štetu nakon jednog okreta, a zatim će biti uništena. Možete se upustiti u borbu sa kartama koje su već na tabli ili sa kartama iz vaše ruke. Jedna karta može biti napadnuta sa više karata u isto vreme.

Žrtvovanje karte

Da bi pobedio u igri, igrač treba da prikupi 300 vrednosnih poena. Igrači mogu prikupiti vrednosne poene žrtvovanjem sopstvenih karata koje trenutno nisu u borbi. Da biste izvršili žrtvovanje karte, izaberite svoju kartu, a zatim kliknite na odgovarajući oltar. Izvođenje žrtvovanja kartice će potrošiti vaš token akcije.

Tokeni – Žetoni

Za sada, igrač može imati u svom posedu tri vrste žetona:

Žeton za akciju,

Žeton za izvlačenje i

Žeton za groblje.

Na početku svakog poteza, igrač će besplatno dobiti jedan žeton akcije i jedan žeton za izvlačenje. Žeton akcije se može koristiti za: igranje karte, žrtvovanje karte ili pomeranje karte. Igrač može dobiti dodatne žetone za akciju tako što će ih kupiti u prodavnici uz pomoć novčića.

100 novčića prednosti = 1 žeton akcije.

Igrač može kupiti i koristiti akcioni token u bilo kom trenutku dok je na svom redu.

Žeton za izvlačenje se može koristiti samo za izvlačenje karata. Karte u ovoj igri se izvlače ručno. Da bi igrač izvukao kartu, on mora da klikne na glavni špil. Ako imate žeton za izvlačenje, kada kliknete na glavni špil, karta će biti izvučena.

Igrač može dobiti dodatne žetone za izvlačenje tako što će ih kupiti u prodavnici uz pomoć novčića.

60 novčića prednosti = 1 žeton za izvlačenje.

Igrač može da kupi i koristi žetone za izvlačenje u bilo kom trenutku dok je na svom redu. Token groblja mogu da generišu samo igrači koji igraju kao Entity of Death. Žeton groblja omogućava igraču da izvuče kartu iz špila groblja (mesto na koje idu uništene karte).

Novčići naklonosti

Novčići za naklonost se automatski generišu kad god igrač odigra kartu koja daje novčiće za naklonost. Neke karte će vam dati novčiće pogodnosti kada se odigraju, a neke karte će zahtevati da platite novčićima za uslugu da biste igrali tu kartu. Novčići za naklonost se takođe mogu koristiti za kupovinu akcionih tokena, žetona za izvlačenje i spaljivanje novčića za favorizovanje protivnika.

Pratite Instagram nalog portala i bloga indijankadanka za više informacija o kodovima za ovu igru – na poklon!

Olden: Card Game je u test fazi

Izvor: indijankadanka.com
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, Threads i Linkedin.
Olden: Card Game je u test fazi
Saradnik na portalu Indijanka Danka
Indijanka Danka ili Danica Manojlović je utrla put mnogim ženama u svetu IT-ja i gejminga u Srbiji. Jedini nosilac nagrade IT Award za najuspešniju ženu u Srbiji, finalista kampanje godine u Londonu organizacije Women in Games, autor i voditelj prve emisije o gejmingu kod nas, direktorka prve gejmig televizije u Srbiji i saradnik nekih od najpoznatijih kompanija na svetu. Blogerka, zaljubljenik u kulturu i majka.
Na društvenim mrežama
Copy link