Pet godina bez “večitog dečaka” – Marinka Madžgalja

Palilula.info 26. marta 2021.

Glumac Marinko Madžgalj napustio nas je na današnji dan 2016. godine.

Bio je srpski glumac, pevač i po ocenama mnogih jedan od najtalenovanijih domaćih umetnika. Nažalost, nakon teške bolesti preminuo je na današnji dan 2016. godine.

Iako redovan u različitim srpskim pozorištima, Madžgalj je domaćoj publici ostao u sećanju više zbog uloga u TV serijama i filmovima. Jedna od njegovih upečatljivih uloga jeste ona u seriji Crni Gruja u kojoj je tumačio lik Čede Velje. Uz Sergeja Trifunovića, Borisa Milivojevića i Zorana Cvijanovića, činio je deo ekipe koju smo redovno gledali na malim ekranima, teško zadržavajući suze od smeha.

Madžgalj je zapažene uloge ostvario i u serijama “Drug Crni u NOB-u”, “Ranjeni orao” i “Greh njene majke”.

Kako je bio multitalentovan, Marinko Madžgalj oprobao se i u muzičkim vodama. Zajedno sa televizijskim voditeljem i njegovim prijateljem, Ognjenom Amidžićem, bio je član grupe “Flamingosi”. Izdali su ukupno 4 albuma, a sa pesmom “Ludi letnji ples” osvojili su prvo mesto na takmičenju Beovizije 2006. godine.

Marinku Madžgalju je 2015. godine dijagnostikovan rak pankreasa, zbog čega je hitno operisan. Iako se činilo da se oporavlja, zdravstveno stanje mu se naglo pogoršalo i on je preminuo 26. marta 2016. godine.

Iza sebe je ostavio ćerku Saru koju je dobio tokom braka sa glumicom Dubravkom Mijatović.

O njegovoj ljubavi sa koleginicom Dubravkom pričali su mnogi. Par se upoznao sredinom juna 2007. godine na koktelu povodom snimanja filma “Na lepom plavom Dunavu”. Romansu su u početku krili, ali ljubav između njih je bila sve jača, a nakon godinu i po dana veze Marinko je zaprosio Dubravku, a sudbonosno “da” izgovorili su na tajnom venčanju u novembru 2009 godine.

Ipak, posle sedam godina braka Dubravka i Marinko rešili su da se razvedu.

Iako nisu skrivali da je bilo teško staviti tačku na takvu ljubav, glumac je nakon razvoda izjavio da “to iskustvo ne mora da bude traumatično, ukoliko su ljudi normalni”.

Po odluci Skupštine grada Beograda, jedna ulica u Zemunu nosi ime tragično preminulog glumca mlađe generacije Marinka Madžgalja.

Izvor: direktno.rs
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, Threads i Linkedin.
Pet godina bez "večitog dečaka" - Marinka Madžgalja
Copy link