Velika avantura mačke RU

Indijanka Danka 21. avgusta 2023.

Svaka mačka je priča za sebe.

Svi moji prijatelji znaju da sam do pre par godina bila ljubitelj pasa, i da mi ni na kraj pameti nije padalo da ću postati mačkoljubac. Onda smo impulsivno ćerka i ja udomile Pabla. Zatim je stigla mrva koju bi neko ubio ili pregazio da ga nismo sklonili – Mali. Posle dva meseca se pojavila verovatno njegova sestra iz nekog svežijeg legla, Mala. Nakon nekoliko nedelja smo i nju udomili. I na kraju nam je stigao Beli, predivan i prepametan beli mačak koji je sa sobom odneo deo moga srca kada je uginuo.

Kažu da bi mačke, da mogu, testamentom ostavile svojim ljudima poruku da udome neku drugu lutalicu sa ulice, pa sam i ja tako udomila Belišu, mačka isto starog i pitomog kao što je bio Beli, isto ostavljenog od strane gazde da se snalazi na ulici kako zna i ume.

E sada kada smo rezimirali moju ljubav ka mačkama, da li Vam je čudno ako kažem da jedva čekam da pogledam film VELIKA AVANTURA MAČKE RU?

Foto: indijankadanka.com

Priča o prijateljstvu devojčice i mačke nastala je pre skoro jednog veka, a francuski autori na čelu sa rediteljem Gijomom Mejdačevskim (“Ailovo putovanj”) ističu da su film prilagodili savremenim generacijama.

Ru je živahno i radoznalo mače koje otkriva život na krovovima Pariza. Sudbina mu se menja kada ga desetogodišnja devojčica Klemans usvoji i odvede u svoju kuću, u srce planine. Tada počinje neverovatna avantura za oboje. Novi prijatelji odrastaju zajedo živeći divnu priču koja će ih ujedno i zauvek promeniti.

Kao kućni ljubimac mnogih porodičnih domova, a u Francuskoj kako kažu autori ljubimac 21. veka, u filmu publika može da doživi i onu stranu koju u noveli Moris Ženevoa navodi kao “pristanak mačke” i mačije “ako želim.”

“Hteo sam da predstavim mačku kakva jeste. Nekada slatka, nekada predator, sposobna da se igra sa svojim plenom, To je ipak životinja koja će uloviti pticu ujutru, a uveče će da prede na vašoj sofi,” zaključuje reditelj Mejdačevski.

Znam da će mnogi reći kako su mačke nepredvidive, prave haos i nikada niste načisto da li će Vas ogrebati. Ja sa mojim mačkama nemam taj problem. Jedino oko čega se posvađamo je ko će se više maziti i gde će ko spavati.

Osobe koje nemaju mačku kao kućnog ljubimca nikada neće osetiti taj mir koji mačka može da Vam pruži i da vas smiri u momentima kada mislite da se ceo svet ruši oko Vas.

Vidimo se 7. septembra na premijeri filma!

Indijanka Danka ili Danica Manojlović je utrla put mnogim ženama u svetu IT-ja i gejminga u Srbiji. Jedini nosilac nagrade IT Award za najuspešniju ženu u Srbiji, finalista kampanje godine u Londonu organizacije Women in Games, autor i voditelj prve emisije o gejmingu kod nas, direktorka prve gejmig televizije u Srbiji i saradnik nekih od najpoznatijih kompanija na svetu. Blogerka, zaljubljenik u kulturu i majka.
Velika avantura mačke RU
Copy link