Biciklisti predlažu rešenje za gužve u Višnjičkoj ulici

Palilula.info 14. marta 2023.

Udruženje „Ulice za bicikliste“ je kritikovala gradonačelnika Beograda zbog načina izvođenja radova u Višnjičkoj ulici, te ponudilo rešenje koje će, po njima rešiti saobraćajne probleme.

Aktivisti udruženja su postavili veštačku biciklističku stazu na potezu gde je planirano proširenje te saobraćajnice, te ocenili u saopštenju da gradonačelnik „favorizuje automobilski saobraćaj“.

„U novom poduhvatu favorizovanja automobilskog saobraćaja, gradonačelnik se dosetio da od razdelnih ostrva „ukrade“ prostor, odnosno po jednu saobraćajnu traku, i tako proširi Višnjičku ulicu“, ukazalo je to udruženje.

Iz udruženja su podsetili da su u sredini Višnjičke ulice pre nekoliko godina bile planirane biciklističke staze.

Smatraju da će se kroz proširenje pristupne saobraćajnice, po aktulenom rešenju, sliti još više automobila i da će doći do zagušenja na „uskim grlima“ kod Pančevačkog mosta i na Bogosloviji.

Rešenje za Višnjičku ulicu je, kako su naveli iz udruženja, da se duž razdelnog ostrva produži tramvajska linija iz pravca Ruzveltove ulice.

„Pre uvođenja tramvaja u po jednoj srednjoj saobraćajnoj traci, trebalo bi u jutarnjem i popodevnom špicu uvesti žute trake za javni prevoz u postojećim trakama“, predložili su iz udruženja.

Zalažu se i da se u Višnjičkoj ulici izgrade biciklističke staze koje bi povezale Višnjicu, i Karaburmu i Mirijevo sa centrom grada, te da se duž Višnjičke ulice ukine parkiranje.

U okviru Lidla i šoping mola Big Fashion izgrađeno je više od 1.000 parking mesta što je sasvim dovoljno za posetioce, dodalo je udruženje.

Izvor: Beta, Foto: Beoinfo
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, Threads i Linkedin.
Biciklisti predlažu rešenje za gužve u Višnjičkoj ulici
Copy link