Kreativna i humana deca iz OŠ „Zaga Malivuk“ u Krnjači

Palilula.info 24. april 2024.

Učenici Osnovne škole “Zaga Malivuk” u Krnjači su danas od 16 do 18 časova predstavili na „Prolećnom bazaru“ svoje proizvode i uspešno pokazali dečiju solidarnost.

Učenici, roditelji, nastavnici i učitelji Osnovne škole “Zaga Malivuk” u Krnjači su se udružili kako bi na prodajnoj izložbi prikupili novac za planirane humanitarne aktivnosti, u ovom slučaju za porodicu Gaćeša, kako bi njihove devojčice što pre postale samostalne kao njihova četvrta sestra Ina.

Pozivu se odazvao veliki broj učenika od prvog do četvrtog razreda i na najbolji način su pokazali svu dečju solidarnost. Učenici su bili kreativni, i u susretu praznicima, napravili su uskršnje korpice, čestitke, jaja, cveće u vazi, ukrasno bilje u saksiji. Bazaru je prisustvovala i Marija Gaćeša, majka četvorki, i zahvalila se svima na humanom gestu dostojnom svakog poštovanja.

Foto: Privatna arhiva

Od prikupljenog novca, kako je rečeno za portal Palilula.info, reč je o sumu oko 230.000 dinara, škola će novčana sredstva sa prolećnog bazara donirati porodici Gaćeša direktno uplatom na račun.

Inače, da podsetimo, ova škola poznata je po svom humanom karakteru, te tako često organizuje različite manifestacije ovog karaktera. Pomažu svima, posebno onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Foto: Privatna arhiva

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Copy link