27. Memorijalni džudo turnir ODŽK Beograda u Padinskoj Skeli

Palilula.info 6. april 2023.

U subotu i nedelju 8. i 9. aprila u organizaciji Omladinskog džudo kluba (ODŽK) Beograd održaće se 27. Memorijalni džudo turnir za mlađe kategorije “Vladan Petrović”.

U sportskoj hali u Padinskoj Skeli boriće se preko 800 mladih džudista iz brojnih klubova iz zemlje i inostranstva.

Promoter turnira sa sloganom “Bavi se sportom – stop nasilju” biće član ODŽK Beograd džudista Darko Brašnjović, vicešampion Evrope i jedan od najperspektivnijih mladih džudista u zemlji i u Evropi.

Darko Brašnjović, foto: Džudo savez Srbije

Vredno je istaći da će na turniru učestvovati i mladi džudisti iz kluba “Sveta Srbija” iz Koretišta sa prostora Kosova i Metohije.

Kako je istakla Mirjana Simijonović, predsednica Skupštine opštine Novo Brdo, ovo je prvi put posle 24 godine da će deca sa prostora južno od Ibra i iz našeg novoformiranog kluba učestvovati na nekom takmičenju van prostora na kome žive i bave se sportom.

Foto: Privatna arhiva

– Radost četredesetoro devojčica i dečaka koja će sa svojim trenerima učestvovati na ovom takmičenju najveća je nagrada za sve, a posebnu zahvalnost dugujemo sportskim radnicima ODŽK Beograd koji su nas pozvali na ovo takmičenje i koji su nam obezbedili kompletan smeštaj i boravak u Beogradu – istakli su gosti.

Treba istaći da je ovaj dvodnevni međunarodni turnir jedan od najvećih u regionu.

Izvor: Kurir
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Copy link