Mikrofon bubica: Audio-Technica ATR 4650-USB

Palilula.info 26. februar 2024.

Japanski brend Audio-Technica je fokusiran na zvuk. Više od pola veka proizvode neke od najkvalitetnijih slušalica, mikrofona, gramofona i kablova.

Audio-Technica ATR4650 je jedan od najpovoljnijih mikrofon u katalogu Audio-Technice i namenjen je korišćenju sa pametnim telefonima. U pitanju je mali omnidirekcioni mikrofon sa kablom dužine 1,8 metara, što je više nego dovoljno za povezivanje na PC ili telefon. Uz mikrofon se dobija kućište, kako biste mogli da ga postavite na ravnu površinu ili zalepite, na primer, monitor laptopa, koristeći priloženu traku. Za napajanje je prisutni USB-C kabl, što omogućava direktno povezivanje sa pametnim telefonima, tabletima i računarima koja imaju pomenuti port. U kutiji dolazi i adapter na klasični USB 3.0 priključak.

Mikrofon bubica: Audio-Technica ATR 4650-USB

Kvalitet zvuka je sasvim zadovoljavajući i bez neprijatnih šumova. Mikrofon ima postolje koje se podiže kako bi pružila punu pokrivenost od 360° i to podjednako. Domet nije velik, ali isto tako treba voditi računa i da se ne priča suviše blizu mikrofona.

Audio-Technica ATR4650-USB je prikladan za video i telekonferencijske pozive, podcast ili snimanje sastanaka, razgovore i u radu sa aplikacijama za snimanje. Veoma je jednostavan za rukovanje pa je omiljen među vloggerima, korisnicima Youtubea i Live streaminga.

ATR4650-USB se može koristiti i kao mikrofon za rever ili se može uklopiti u priloženi nosač za monitor tankog profila i pričvrstiti na monitor računara ili drugu površinu.

Mikrofon bubica: Audio-Technica ATR 4650-USB

Zaključak

Audio-Technica ATR4650-USB je kompaktni mikrofon namenjen za audio i video konferencije, potkast, razgovore i pravljenje zapisnika. Omnidirekcioni kondenzatorski mikrofon sa štipaljkom, crne je boje, sa frekventnim opsegom 50-13000 Hz, osetljivosti -48 dB koji poseduje kabl dužine 1.8 metara sa USB-C konektorom, a poseduje i USB-A adapter. USB priključak omogućava povezivanje sa računarom, tabletom i drugim uređajima. Hvata zvuk pod uglom od 360° što omogućava udobnije korišćenje. Poseduje samolepljivu bazu za postavljanje na ravne površine. Dolazi sa štipaljkom za kačenje na odeću i monitor.

Zahvaljujemo se Danici Manojlović koja nam je ustupila model i Audio Technici na podršci i saradnji.

Mikrofon bubica: Audio-Technica ATR 4650-USB

Foto: audio-technica.com
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, Threads i Linkedin.
Mikrofon bubica: Audio-Technica ATR 4650-USB
Copy link