Ostrvo na kome sunce uvek sija

Palilula.info 25. februar 2024.

S koje god strane da dolazite u Vinariju Deurić, zaljubićete se već u putu. Prelepi proplanci Fruške gore, učiniće da se osećate kao da plovite talasima nekadašnjeg Panonskog mora.

Ovaj osećaj je sasvim u redu, pogotovu kada znamo da ima i istine u tome. Još kad vidite da se jedra nalaze na logotipu vinarije, pa biće vam potpuno jasno da su vas baš ta jedra donela ni manje ni više nego pravo na ostrvo na kome sunce uvek sija.

Zvuči preterano? Možda zaista jeste, ali moram vam priznati da koliko znam ovu vinariju i od kada s vremena na vreme tamo odlazim, tu nikad nisam doživela ni sivi oblak, a kamoli kišu. Dobro sad, jeste nas malo pofajtalo prilikom prve posete, ali da ste videli tu provalu oblaka kasnije istog dana na putu do kuće… Ok, realnost je sigurno drugačija, ali ja danas ovde želim da vam prenesem neke svoje impresije, a one su baš takve, sunčane.

Pored spektakularnog obilaska vinograda i zbog koga tvrdim da ova vinarija ima zaista jedinstvenu turističku ponudu, ne samo kada je vinski turizam u pitanju, priredili su nam i ručak uz prezentaciju svoja dva vina: traminac i rajnski rizling. Bila su to vina uslužno prerađena u nekoj drugoj vinariji, a iz kojih se jasno mogao naslutiti ozbiljan potencijal. Pinot Noir je unapređen dodavanjem 10% Merlota, a Chardonnay je obogaćen istom količinom Traminner-a. Tako su rođeni blizanci: Talas beli i Talas crveni.

Tog dana, Talasi su krenuli u svet da svim ljubiteljima vina u Srbiji prenesu poruku o jedinstvenoj lepoti teroara sa koga potiču. Danas ih možete naći u skoro svim vinotekama, a ima ih i u svim boljim restoranima u Beogradu i Novom Sadu. Mogla bih koju i o njima da prozborim ali… neka ostane nešto da i sami otkrijete. Mala Remeta je oko 75 km udaljena od Beograda i svega 35 od Novog Sada. Putevi su dobri i lepo obeleženi, pa vožnja predstavlja pravo uživanje. A kad stignete tamo, shvatićete da ste upravo otkrili jedno malo parče raja, vinskog raja u koji ćete uvek poželeti da se vratite. Ne pitajte kako znam…

Udruženje građana „Žene i vino“ se bavi razvojem vinogradarstva i vinarstva u Srbiji, promovisanjem i širenjem vinske kulture, edukacijama u pravcu razvoja pravih vrednosti po pitanju vinske kulture, gastronomije, zdrave hrane i srodnih oblasti u Srbiji, Evropi i svetu. 
Izvor: womenandwineserbia.com
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Copy link