Kuda za vikend?- Izložba “DIVE” u Budimpešti

Indijanka Danka 25. maj 2024.

Sve je više onih koji petkom posle posla sedaju u auto i sa porodicom odlaze na vikend odmor. Bezbroj je zanimljivih i interesantnih mesta u Srbiji, ali je godinama Budimpešta jedan od omiljenih gradova za weekend break.

Pored svima poznatih znamenitosti, odlične hrane i povoljne kupovine namirnica, sada možete pogledati i interesantnu izložbu ograničenog trajanja. Velike svetske zvezde nas zadivljuju kako svojim nastupima, tako i kostimima. Ukoliko želite da zavirite u svet vrhunskih scenskih umetnika, vaša sledeća destinacija treba da bude Budimpešta.

U subotu 18. maja u ovom gradu je otvorena izložba „DIVE“, koja prikazuje kostime i život kultnih izvođača poput Rijane, Adel, Bjork, Vitni Hjuston, Tine Tarner, Šer, Bili Ajliš, Marije Kalas, Edit Pjaf, Ingrid Bergman i mnogih drugih ikona stila. U pitanju je postavka iz londonskog Muzeja Viktorije i Alberta, koju je u Engleskoj videlo preko 300.000 posetilaca. Kako dive zaslužuju samo najbolje, njihove haljine i kostimi su u Mađarskoj izloženi u Kući mađarske muzike, veličanstvenom zdanju koje je pre dve godine na takmičenju World Travel Awards osvojilo titulu vodeće nove turističke atrakcije u Evropi.

U Budimpešti se svetskim zvezdama pridružuju i slavni mađarski izvođači poput operske dive Eve Marton, glumica Lujze Blahe i Katalin Karadi, i pevačica Žuže Konč, Žuže Čerhati, Žede, Bori Peterfi i Deve.  Izložba će biti otvorena do 15. septembra, a može se pogledati svakog vikenda od 10 do 18 časova. Karte se mogu kupiti i online a cena je 7.900 forinti. Javite mi kako Vam se dopada izložba.

Foto: NTO Mađarske- HTA
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Saradnik na portalu Indijanka Danka
Indijanka Danka ili Danica Manojlović je utrla put mnogim ženama u svetu IT-ja i gejminga u Srbiji. Jedini nosilac nagrade IT Award za najuspešniju ženu u Srbiji, finalista kampanje godine u Londonu organizacije Women in Games, autor i voditelj prve emisije o gejmingu kod nas, direktorka prve gejmig televizije u Srbiji i saradnik nekih od najpoznatijih kompanija na svetu. Blogerka, zaljubljenik u kulturu i majka.
Na društvenim mrežama
Copy link