Vesić: Građani na levoj obali Dunava dobiće kanalizaciju

Palilula.info 28. aprila 2023.

Ministar građevinarstva Goran Vesić izjavio je u parlamentu da su izabrani izvođači radova za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda za naselja na levoj obali Dunava, kao i gradnju 80 kilometara kanalizacione mreže.

Odgovarajući na poslanička pitanja opozicije zašto još nije ništa urađeno na izgradnji kanalizacije u Krnjači koju je najavljivao kao “nezvanični gradonačelnik Beograda”, Vesić je rekao se iz tog pitanja vidi neznanje opozicije, pošto su sprovedeni tenderi i izbrani izvođači radova.

– Grad Beograd i EIB su izabrali pre 15 ili 20 dana izvođača za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda na levoj obali Dunava. Do sada je trajala evaluacija tenderski ponuda po pravilima EIB. Izabrana je kompanija iz Indije koja je pobedila na tenderu. Što se tiče izgradnje 80 kilometara kanalizacije, završen je tender i izabrali su kompaniju iz Turske i sada je u toku potpisivanje ugovora za izgradnju kanalizacije – naveo je Vesić.

Kaže da su primedbe zašto nije izgrađena kanalizacija na levoj obali Dunava cinične, pošto je gradnja naselja tu počela pre oko 50 godina.

– I sve što je građeno je rađeno ispod nivoa reke. Nikada nikome nije palo napamet da gradi kanalizaciju na levoj obali Dunava, jer ih nije interesovalo kako ti ljudi žive. Nismo mi uništili postojeću kanalizaciju već obezbedili 55 miliona evra da se izgradi kanalizacija na levoj obali Dunava – rekao je Vesić.
Tender za kanalizaciju raspisan 2021. godine

Dodao je da je prvi tender za kanalizaciju raspisan 2021. godine po pravilima EIB, koja je obezbedila 35 miliona evra.

Planirana je izgradnja 80 kilometara kanalizacije u naselju Krnjača sa kolektorima na Zrenjaninskom putu, u Borči i Kotežu i sa rekonstrukcijom kanalizacionih crpnih stanica.

Izvor: Tanjug

Palilula.info ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Palilula.info je pokrenula svoju online prodavnicu, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad portala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Youtube nalogu.

Podrži Palilula.info
Vesić: Građani na levoj obali Dunava dobiće kanalizaciju
Copy link