Šta je sve potrebno: Saveti za organizaciju korporativne proslave

Palilula.info 7. februar 2024.

Korporativne proslave su događaji koje organizuju firme ili druge organizacije kako bi obeležile posebne prilike ili postignuća.

Ove proslave obično uključuju zaposlene, klijente, dobavljače i druge važne interesne strane. Prilikom organizovanja događaja često se desi da promaknu određene, naizgled, sitnice, za koje se na licu mesta ispostavi da su zapravo krupan problem koji može da poremeti ceo zamišljeni koncept događaja. Neretko se dešava da upravo ti mali propusti obeleže celu manifestaciju, bilo da se radi o poslovnoj proslavi ili nekom drugom događaju, a tada već nema više svrhe objašnjavati kako nije bilo dovoljno vremena, da se greška slučajno potkrala ili da je neko drugi odgovoran za nju.

Vrste korporativnih proslava?

Korporativne proslave mogu biti različitih vrsta i oblika. Neki primeri uključuju:

 • Godišnje proslave firme – ove proslave se obično održavaju jednom godišnje i namenjene su slavljenju postignuća firme tokom prethodne godine. Postoje mnoge korporativne proslave u Beogradu i drugim većim gradovima Srbije koje su organizovane od strane profesionalnih agencija za organizaciju događaja. To može uključivati rast prihoda, povećanje tržišnog udela ili ostvarenje nekih drugih poslovnih ciljeva.
 • Proslave jubileja firme – ove proslave se obično održavaju u znak sećanja na važne trenutke u istoriji firme. To može biti jubilej osnivanja firme, jubilej prvog uspešnog proizvoda ili usluge, ili jubilej bilo kog drugog važnog događaja u istoriji firme.
 • Proslave uspeha zaposlenih – ove proslave se obično održavaju kako bi se priznala izvanredna postignuća pojedinih zaposlenih. To može uključivati nagrade za prodaju, nagrade za kreativnost ili inovativnost, ili nagrade za doprinos firmi na bilo koji drugi način.
 • Proslave praznika -ove proslave se obično održavaju kako bi se obeležili praznici poput Božića, Hanuke, Uskrsa ili Ramazana. To može biti prilika za okupljanje zaposlenih i druženje uz hranu, piće i zabavu.
 • Proslave otvaranja novog poslovnog prostora – ove proslave se obično održavaju kada firma otvori novi poslovni prostor. To može biti prilika za otvaranje novog ureda, nove fabrike ili novog prodajnog mesta.
Šta je sve potrebno: Saveti za organizaciju korporativne proslave

Foto: Stefan i Ivana photography

Šta je sve važno pri organizaciji korporativne proslave?

Bez obzira na to koja vrsta korporativne proslave se organizuje, postoje određene stvari koje su važne za organizaciju uspešne proslave. Evo nekoliko saveta:

 • Planiranje unapred – planiranje treba da počne što je moguće ranije kako bi se osiguralo da sve bude spremno na vreme. To uključuje odabir datuma i vremena, odabir lokacije, odabir hrane i pića, odabir zabave i tako dalje.
 • Budžet -određivanje budžeta je važan korak u organizaciji korporativne proslave. Tek kada znate finansije kojima raspolažete moći ćete isplanirati troškove za hranu, piće, zabavu, prostor i druge stvari koje će biti potrebne za proslavu. Važno je da se budžet odredi unapred kako bi se izbegle nepredviđene troškove i kako bi se osiguralo da se proslava organizuje u okviru finansijskih mogućnosti firme.
 • Odabir lokacije – lokacija je važan faktor u organizaciji korporativne proslave. Treba odabrati lokaciju koja je pristupačna za sve zaposlene i goste, koja ima dovoljno prostora za sve prisutne, kao i adekvatnu opremu i infrastrukturu za proslavu.
 • Hrana i piće -izbor hrane i pića zavisi od vrste proslave i kulture firme. Važno je obezbediti dovoljno hrane i pića za sve prisutne, kao i uzeti u obzir dijetetske zahteve i preferencije gostiju.
 • Zabava – zabava može biti različite vrste, od muzike, igara, do nastupa umetnika. Važno je odabrati zabavu koja će odgovarati tonu i temi proslave i koja će omogućiti da se zaposleni i gosti opuste i uživaju.
 • Protokol – protokol se odnosi na organizaciju proslave, od prijema gostiju do završetka događaja. Treba osmisliti protokol koji će omogućiti da se proslava odvija glatko i bez zastoja, kao i da se poštuju svi planirani elementi programa.
 • Komunikacija – komunikacija je ključna u organizaciji korporativne proslave. Treba obezbediti jasnu komunikaciju između organizatora proslave, zaposlenih i gostiju, kako bi se svi informisali o detaljima proslave, kao i o eventualnim promenama u planu.

Šta je sve potrebno: Saveti za organizaciju korporativne proslave

Belgrade Sensation je uigrani tim, sa dugogodišnjim iskustvom u organizaciji različitih tipova proslava. U zavisnosti od potreba možemo dekorisati prostor, obezbediti rasvetu i ozvučenje, organizovati muziku za proslavu uz specijalne efekte i profesionalne performere, kao i profesionalne fotografe i snimatelje.
Izvor: biznisinfo.rs, Foto: Stefan i Ivana Photography
Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, Threads i Linkedin.
Šta je sve potrebno: Saveti za organizaciju korporativne proslave
Copy link