Promocija predstave PRIJATELJI

Indijanka Danka 18. januar 2024.

Sigurno Vam se desilo da nešto isplanirate danima unapred. Sve nekako merite do tog datuma i posle. I onda… svi planovi se promene i Vi jednostavno niste u stanju da uradite ono što želite. E tako je sa mojom promocijom predstave PRIJATELJI!

Veče uoči premijere sam dobila informaciju da moram na poslovni put i sada Vam prenosim ono što sam i ja dobila kao Press release.

GLUMAČKA EKIPA “PRIJATELJA”  NAJAVILA PREMIJERU PREDSTAVE ZA 16, FEBRUAR 

SKROMNI U OČEKIVANJIMA PORUČUJU: ŽELIMO DA SE IZNENADIMO REAKCIJOM PUBLIKE!

Životi omiljenih karaktera iz kultne američke serije “Prijatelji” dolaze premijerno 16. februara na pozorišne daske mts Dvorane, a danas su u druženju sa novinarima u klubu Lisabon u mts Dvorani i zvanično najavili početak života predstave na daskama koje život znače.

Predstava koja se nalazi u “rediteljskim rukama” Nataše Radulović,  a po tekstu Nine Džuver, u startu je okupirala pažnju javnosti i medija, što se moglo videti i po broju novinarskih ekipa koje su danas došle, kako bi ispratile uvertiru u premijeru koja će biti održana za mesec dana.

Foto: Filip Olćan

Kako poručuje producent Boris Mišković ideju za pravljenje predstave doneo je Rade Ćosić, što je on oberučke prihvatio i kako ističe nada se da će ovo biti uspešan i veliki projekat.

Rade Ćosić koji je istovremeno producent i glumac predstave poručio je sa svoje strane da voli da radi nešto što do sada niko nije radio, te da u njegovom rečniku ne postoji reč “odustajanje”, iako je reč o veoma zahtevnom poduhvatu: “Ideju sam dobio videvši da se u Americi već radi predstava po seriji, tome ima već godinu dana, tačnije od maja prošle godine.”

Rediteljka Nataša Radulović istakla je da su na odabiru glumaca kultnih karaktera Dženis, Monike, Čendlera, Rosa, Fibi i drugih birali prvenstveno po energiju koju mogu da iznesu, te da fizički izgled nije bio presudan u odabiru uloga, s obzirom da u pozorištu to sve može da se nadomesti kostimima i šminkom “Važno je da glumci osećaju karaktere, i moram priznati da izbor nije bio lak. Ključno je bilo da su glumci darovit”, kaže Radulović-

Veseli i raspoloženi Prijatelji otkrili su nam da su prijatelji u privatnom životu, te da je iz takve osnove mnogo lakše raditi na pripremi ovako zahtevnog glumačkog poduhvata: ” Znali smo se i ranije, ali se nismo družili. Kroz rad smo i počeli druženje, pa tako ponekad odemo u kafanu zajedno, a išli smo i na klizanje”, kaže Arsenije Tubić.

Nina Džuver koja je adptirala tekst poručila je da su sačuvali duh serije, te da će predstava biti zanimljiva čak i onima koji nisu pratili seriju, niti su njeni veliki ljubitelji.

U očekivanjima su skromni te poručuju da ništa ne očekuju, tebi pre da se iznenade. Ovo je istakla Matea Milosavljević koja bi najpre da se dobro zabave i da dočaraju smeh i humor koji žele da donesu na scenu.

Marija Bergam kaže da je za nju ovo bio izazov jer je prvi put radila komedije, ali da je inače na Akademiji njoj najbolje išle komedije, te da se nada da će to da opravda. Takođe dodaje, da smatra da neće biti velike razlike što ne igraju pravi glumci iz serije.

Podsetimo, Prijatelji su ovog leta došli na odmor u Beograd, kako bi razrešili svoje ljubavne igrice. Ros i Rejčel se bore za ljubav, a tu je i Džoi, koji neće lako odustati od Rejčel.Čendler i Monika su na korak do braka, ali ni Dženis se ne da. Fibi i Ganter su takođe tu, u Beogradu kako bi zamrsili već zamršene ljubavne zavrzlame. Ko će na kraji biti sa kim, ostaje misterija…Iako su mnogi gledali seriju, ipak  možda neće baš sve biti isto.

Uloge u predstavi tumače: Marija Bergam (Fibi), Rade Ćosić (Džoj), Matea Milosavljević (Rejčel), Milica Stefanović ( Monika), Maja Čampar (Dženis  i ostale ženske uloge), Nikola Rakočević (Ros), Arsenije Tubić (Čendler),  Branislav Tomašević (Ganter i ostale muške uloge).

Za kostime je zadužena Adrijana Pajić, dok je kompozitor Ana Krstajić. Scenograf predstave je Milica Đurov.

Foto: Filip Olćan

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook | Instagram | Twitter | Threads | Linkedin
Za pitanja ili predloge o saradnji možete nas kontaktirati na navedenu mail adresu: marketing@palilula.info
Saradnik na portalu Indijanka Danka
Indijanka Danka ili Danica Manojlović je utrla put mnogim ženama u svetu IT-ja i gejminga u Srbiji. Jedini nosilac nagrade IT Award za najuspešniju ženu u Srbiji, finalista kampanje godine u Londonu organizacije Women in Games, autor i voditelj prve emisije o gejmingu kod nas, direktorka prve gejmig televizije u Srbiji i saradnik nekih od najpoznatijih kompanija na svetu. Blogerka, zaljubljenik u kulturu i majka.
Na društvenim mrežama
Copy link